George Simion, revoltat după situația de la Cluj. Avioanele sunt blocate la sol
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Tudor Curtifan
WhatsApp
George Simion
George Simion
Cursele aeriene care urmau să transporte românii în Germania de pe aeroportul „Avram Iancu” din Cluj-Napoca sunt blocate.

Amintim că în cursul zilei de ieri, peste 2.000 de muncitori sezonieri au înghesuiți, umăr la umăr, pe aeroport, așteptând să plece în Germania la muncă. Situația a fost generată de faptul că Berlinul a decis să ridice restricțiile de circulație pentru muncitorii sezonieri în contextul coronavirusului.

Azi, alți 200 de oameni se aflau pe aeroportul din Cluj pentru a pleca în Germania.

Potrivit publiației Timpul.md, George Simion, liderul AUR (Alianța pentru Unirea Românilor), a solicitat ferm Guvernului să ia măsuri pentru ca muncitorii români să nu părăsească țara.

În prezent zborurile sunt blocate deoarece Ministerul Transporturilor nu a emis încă autorizații de transport pentru ele.

Totodată, în cursul zilei de ieri AUR a transmis într-un comunicat oficial că: „problema guvernanților nu este faptul că agricultura românească, industria, și alte ramuri economice sunt în criză sau inactive, ci faptul că organizarea exportului de brațe de muncă nu s-a făcut suficient de bine, așa cum reiese din înregistrarea ședinței de guvern de astăzi”, ca urmare a situației de la Cluj.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel