Data publicării:

George Simion, la Iași: România să nu aibă graniță la Prut și România să fie o țară suverană

Autor: Dana Mihai | Categorie: Stiri
WhatsApp
FOTO: Agerpres
FOTO: Agerpres
La Iași, Alianța pentru Unirea Românilor (AUR) a comemorat împlinirea a 165 de ani de la Unirea Principatelor Române printr-o conferință și un marș al Unirii, la care au participat peste 4000 de români din diverse regiuni ale țării.

Programul AUR dedicat zilei Unirii Principatelor Române a început prin conferința „Suveranitate națională 1859 – 2024. Arc peste timp”, după care, după hora unirii organizată în Piața Unirii din Iași, s-a pornit în Marșul Unirii. Pe traseu, participanții au scandat „România n-a avut graniță la Prut” și „Unitate națională”, potrivit Infoprut.ro.

„Acum 165 de ani, oameni adevărați ai neamului nostru viteaz au reușit să dea acestui popor propriul stat. Mai mic la început – nu cuprindea Suceava, nu cuprindea Chișinăul, nu cuprindea Sibiul, nu cuprindea Alba Iulia, nu cuprindea Timișoara. Însă a durat aproximativ 60 de ani și am avut și Chișinăul și Cernăuțiul și Suceava și Alba Iulia și Timișoara”, a declarat George Simion.

George Simion anunțase încă de la conferință că AUR nu va participa la „bâlciul” organizat de autorități.

„Nu pentru ei am venit noi la Iași, ci pentru noi. După ce finalizăm această conferință, pentru că Unirea nu s-a făcut în fotolii moi și la căldură, cu toții o să ieșim afară pentru a cere ca România să nu aibă graniță la Prut și pentru ca România să fie o țară suverană”, a mai adăugat acesta.

Menționăm că astăzi, 24 ianuarie, se împlinesc 165 de ani de la Unirea celor două Principate Române din anul 1859, sub domnia lui Alexandru Ioan Cuza. Unirea Principatelor Române a reprezentat o primă etapă importantă în procesul de înfăptuire a statului național unitar român.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel