Urmărește emisiunea live
George Simion (AUR), declarații explozive în 2018: Răbdarea noastră a ajuns la capăt! Va trebui să-i amenințăm acolo unde-i doare, la VOTURI
Data publicării:
Autor: Irina Constantin
WhatsApp
Când era cunoscut ca liderul unioniștilor, George Simion a vorbit, pentru DCNews, despre politicieni și scena politica, din afara ei. 

În prezent, George Simion este liderul AUR, partidul care a generat o surpriză uriașă la alegerile parlamentare 2020, obținând un scor uriaș, care-l plasează pe al patrulea loc în Parlamentul României. 

Dar ce spunea George Simion când doar comunica cu actorii politici, în urmă cu doi ani. Într-un interviu acordat DCNews la începutul anului 2018, George Simion declara: ”Când am avut poate un președinte pe final de mandat - ultimul an de mandat al lui Traian Băsescu - și premier era Victor Ponta, am simțit un avânt mai mare din partea mai multor instituții de a face lucruri. Nu știu ce s-a întâmplat în momentul acela în relația președinte premier, dar, deși ei se certau ca chiorii, noi, pe subiectul Republicii Moldova, am văzut lucruri concrete.” Întrebat, atunci, dacă Basarabia e folosită în scopuri electorale, George Simion își exprima dezamăgirea: ”Ni s-au făcut, de-a lungul timpului, foarte multe promisiuni, de multe ori, în timpul campaniilor electorale”. El dezvăluia că au sacrificat timp, efort și imaginea publică pentru a genera dialogul despre relația cu Republica Moldova. 

George Simion își exprima revolta pentru că simțea că subiectul unirii cu Republica Moldova era ”băgat sub preș”, dar și că ”de la președinție nu există nicio reacție pe acest subiect”: ”Avem deja un istoric în comunicarea cu președintele Iohannis. Au venit tinerii pe jos din Republica Moldova către România și președintele n-a vrut să-i primească și, în continuare, Administrația Prezidențială nu poartă niciun dialog cu noi”

Răbdarea noastră a ajuns la capăt și, dacă vedem în continuare aceeași atitudine din partea conducătorilor României, cred că va trebui să-i amenințăm acolo unde-i doare, la voturi. De prea multe ori i-am lăsat să mintă oamenii despre cât de unioniști sunt ei” spunea George Simion, pentru DCNews. 

Vezi mai mult în video: 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel