George Maior la Petra: „Potențialul nostru trebuie reactivat”
Data publicării:
Autor: Florin Răvdan
WhatsApp
Drapelul României este arborat la Petra. Cu această ocazie ambasadorul George Maior a făcut și o declarație în exclusivitate pentru DC News.

„Pentru a marca ziua de 1 Decembrie, Ziua Națională a României, Autoritatea Regiunii Petra pentru Dezvoltare și Turism, din Regatul Hașemit al Iordaniei, a arborat drapelul României, alături de cel al Iordaniei, în fața Trezoreriei, cel mai important și cunoscut monument din cadrul complexului arheologic. Petra este unul din cele mai vizitate obiective turistice din Iordania și se află în lista locurilor din patrimoniul mondial UNESCO.

România are un potențial care trebuie reactivat

În acest context, Ambasadorul României în Regatul Hașemit al Iordaniei, E.S. George Cristian Maior, a avut o întâlnire cu Comisarul șef al Autorității Regiunii Petra pentru Dezvoltare și Turism, Dr. Suleiman Farajat. Cu acest prilej, cei doi au discutat despre modalități de intensificare a cooperării în domeniu, având în vedere patrimoniul cultural recunoscut de UNESCO de care beneficiază cele două state.

Totodată, ambasadorul român i-a mulțumit comisarului șef pentru ospitalitate și gestul de prietenie arătat prin arborarea drapelului românesc” arată un comunicat al Ambasadei României la Amman.

George Maior exclusiv pentru DC News:

L-am întrebat pe ambasadorul George Maior, exclusiv pentru DC News, cum percepe misiunea în Regatul Hașemit al Iordaniei după trei luni de când și-a prezentat scrisorile de acreditare Regelui Abdullah al II-lea.

Răspunsul diplomatului a venit prompt: „Avem un potențial istoric care trebuie reactivat: strategic, economic și cultural. Iordanienii sunt un popor inteligent și sunt prieteni ai României.”

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel