George Ivaşcu: Un moment în care putem uita de culoarea politică
Data publicării:
Autor: Rodica Mitu
WhatsApp
George Ivașcu, ministrul Culturii
George Ivașcu, ministrul Culturii
Aniversarea Centenarului aparţine tuturor românilor, fiind un moment unic în care poate fi uitată culoarea politică, a spus ministrul George Ivaşcu, vineri, 6 iulie, la Palatul Victoria. 

'Aniversarea Centenarului aparţine tuturor românilor, fiind moment unic în care putem uita cu toţii de culoarea politică, aşa cum au făcut-o şi marii noştri înaintaşi', a declarat Ivaşcu după ce a participat la Comitetul Interministerial pentru Centenar.

Potrivit ministrului Culturii, Comitetul a aprobat, vineri, 350 de proiecte/manifestări/acţiuni, cu o valoare totală de 50.055.165 de lei, dintre care 86 ale autorităţilor şi instituţiilor publice centrale, în sumă totală de 16.896.865 de lei, şi 264 ale unităţilor administrativ-teritoriale, cu o valoare totală de 33.158.300 de lei. 'S-au realizat şi se vor realiza şi în perioada următoare - cu o intensificare în partea a doua a anului, cu un vârf maxim, evident, 1 decembrie 2018 - o multitudine de acţiuni şi activităţi la nivelul Guvernului României, dar şi al altor instituţii centrale, cum ar fi Academia Română, TVR, Institutul Cultural Român, dar şi autorităţilor locale', a spus Ivaşcu.

Concept, principii, teme

El a precizat că a fost alocată suma de 150 de milioane de lei pentru aniversarea Centenarului Marii Uniri - 50 de milioane de lei pentru unităţile administrativ-teritoriale, 50 de milioane de lei pentru instituţiile centrale şi 50 de milioane de lei pentru ONG-uri. 'S-a elaborat şi adoptat, pentru prima dată, Documentul programatic ce conţine Strategia de aniversare a Centenarului Marii Uniri şi care cuprinde conceptul, principiile, temele şi tipurile de acţiuni. Acestea statuează că aniversarea Centenarului trebuie să se realizeze în contextul european şi nord-atlantic al României contemporane şi viitoare', a mai afirmat Ivaşcu.

De asemenea, ministrul Culturii a anunţat că se află în derulare procesul de realizare, împreună cu autorităţile locale, a celor două monumente ale Unirii de la Arad şi Alba-Iulia, notează Agerpres.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel