Geoană intenționează să meargă la Chișinău: Republica Moldova are șansa să evadeze din această geografie dificilă
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Ioan-Radu Gava
WhatsApp
Mircea Geoană intenționează să meargă la Chișinău.

Mircea Geoană, secretarul general adjunct al NATO, a fost invitat la Digi 24, unde a notat faptul că Alianța Nord-Atlantică este pregătită să susțină Republica Moldova în demersul său de a primi sisteme de apărare antiaeriană, conform Deschide.md:

„Și Republica Moldova e într-o situație de presiune foarte mare, au nevoie de sprijinul nostru, și al UE, și al NATO. România face un lucru impecabil în a sprijini Republica Moldova.

Probabil voi merge la Chișinău, Republica Moldova e partener comun al NATO și UE, cred că împreună putem oferi multe lucruri interesante. Maia Sandu a făcut apeluri repetate pentru sisteme de apărare. Sunt semnale că aliați NATO și membri UE sunt sensibili la a ajuta Republica Moldova. Perspectiva europeană a ei trebuie să fie sprijinită cu foarte multă intensitate“, a spus Mircea Geoană, secretarul general adjunct al Alianței Nord-Atlantice.

Mircea Goeană a mai susținut că Rusia nu are în prezent capacitatea militară să facă un coridor terestru prin Odesa până în Transnistria și, astfel, țara are acum o șansă reală să evadeze din „această geografie dificilă“ și să se alăture Europei civilizate. 

CITEȘTE ȘI      -      EXCLUSIV  Hartmann: De ce a mers Maia Sandu la Davos / video

Maia Sandu a cerut, la Davos, sisteme de apărare antiaeriană

Zilele trecute, la Forumul Economic Mondial de la Davos, Maia Sandu, președintele Republicii Moldova, a făcut un apel pentru nevoia statului de peste Prut de sisteme de apărare antiaeriană:

„Înţelegem că Ucraina este prioritară şi trebuie să le primească, dar sperăm să primim şi noi ceva“, a spus, zilele trecute, Maia Sandu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel