Data actualizării:
Data publicării:

Geoană a spus cât a fost primul său salariu: Nevastă-mea îmi zicea să nu mai înjur / M-a întrebat ce am făcut cu banii / video

Autor: Ioan-Radu Gava | Categorie: Stiri
WhatsApp
Inquam Photos / Simion Sebastian Tataru
Inquam Photos / Simion Sebastian Tataru
Mircea Geoană, secretarul general adjunct al NATO, a spus cât a fost primul său salariu.

Invitat la podcastul „Acasă la Măruță“, Mircea Geoană, secretarul general adjunct al NATO, a vorbit despre salariile pe care le-a avut de-a lungul timpului.

„Vă aduceți aminte unde ați lucrat prima dată? Vă amintiți primul salariu?“, a întrebat Cătălin Măruță.

„Da! Am câștigat bine! Am câștigat 4.000 și ceva de lei la primul salariu, ca inginer la Energomontaj. Eu am lucrat cinci ani pe șantier. Pare neverosimil acum, dar așa am fost, cu cizme, vorbind mai urât acasă. Nevastă-mea spunea: Avem musafiri, nu mai înjura! Am avut și viață de șantier, dar mi-a plăcut!“, a spus secretarul general adjunct al NATO.

5. -imagine fara descriere- (mihaela-geoana_63478100.jpg)

„Deci Mircea Geoană a avut o perioadă când și înjura? Pare că totul a fost ca la carte“, a replicat Cătălin Măruță.

„Eu mi-am dorit foarte mult să călătoresc și sistemul ăla nu-ți dădea voie. De asta, în martie 1990, când a apărut primul concurs la Externe m-am dus ca înecatul, ca să recuperez timpul pierdut. Voiam să merg în Franța, Italia, SUA. Știi cum e, Dumnezeu îți dă apoi mai mult decât poți să duci. Acum aș prefera să stau acasă“, a spus Mircea Geoană.

„Primul salariu a fost 4.000 de lei. Ce ați luat din ei? Erați căsătorit?“, a întrebat Cătălin Măruță.

„La primul salariu eram logodiți. Cred că am chemat prietenii noștri acasă - aveam un mic apartament în București - și am dat de băut.“, a spus Mircea Geoană.

„Șocul cel mai are a fost la primul salariu de la Externe. Eu, când am terminat la Energomontaj, eram adjunct de șef de brigadă și câștigam 7,150 de lei pe lună. Erau bani mulți!

Prima leafă la Externe a fost de 3.050 de lei. M-am dus cu banii acasă, la nevastă, și zice: Unde ai ascuns banii? Ce ai făcut cu banii? Zic: Ai vrut să vorbesc frumos. Asta e, pe bani mai puțini!, a spus Mircea Geoană.

„Acum, la NATO e mare salariul?“, a insista Măruță? „Da!“, a replicat Geoană.

„În euro?“, a insistat Cătălin Măruță.

„Da! Ne plătesc bine! Sunt foarte bun la ceea ce fac și e normal ca pe cei foarte buni să-i plătești foarte bine“, a adăugat secretarul general adjunct al NATO.

Youtube video image

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel