Geneticianul Ligia Bărbării: Am obținut ADN în cazul Alexandrei. A fost semnalul
Data publicării:
Autor: Rodica Mitu
WhatsApp
Sursa foto: Agerpres
Sursa foto: Agerpres
Geneticianul Ligia Bărbării de la INML a declarat că oasele din curtea lui Gheorghe Dincă erau foarte degradate, însă din fragmentele dentare a fost extras ADN-ul Alexandrei Măceșanu, iar procedura a îndeplinit standardele internaționale.

„Erau foarte degradate (oasele găsite în butoiul din curtea lui Gheorghe Dincă, n.r.) fiindcă fuseseră supuse la o combustie înaltă. Asta nu ne-a împiedicat. Se curăță, se șlefuiesc, se decontaminează și apoi osul se transformă în pulbere. Ca să îl transformi se numește criomăcinare procesul. După ce înlăturăm sărurile, bineînțeles că ce rămâne e ca o masă gelatinoasă din care extragem material genetic. ADN-ul, pentru cei care nu știu, e într-o soluție în care nu se vede nimic, e o soluție în care ADN-ul se dizolvă în apă și acea soluție o analizăm. E o dozare și determinare calitativă în care vedem dacă e ADN uman și e o determinare și cantitativă. Era o cantitate foarte mică de ADN, dar am obținut ADN uman în cazul Alexandrei și a fost semnalul că trebuie să mergem mai departe", a declarat, la Marius Tucă Show, geneticianul Ligia Bărbării de la INML.

Potrivit specialistului, în jur de 6 zile a durat această procedură. În urma analizei, rezultatele preliminare au arătat că, în probabilitate de 99,93%, oasele îi aparțin Alexandrei Măceșanu.

„Era o cantitate mică de material genetic, degradată. Standardul de raportare, mă refer la standardele internaționale, a fost îndeplinit", a mai spus Bărbării.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel