Generaţia de Aur, în genunchi după meciul cu Suedia de la CM 1994. "De patru ori a fost Dumnezeu cu noi şi tot nu am reuşit"
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Florentina Constantin
WhatsApp
Sursa foto: Agerpres
Sursa foto: Agerpres
Florin Prunea, fostul portar al naţionalei României în vremea Generaţiei de Aur, a povestit cum au trăit tricolorii meciul cu Suedia, de la Campionatul Mondial din SUA, din 1994, dar şi ce primire le-au făcut fanii la revenirea în ţară. 

Pe 10 iulie 1994, naţionala României a fost la un pas de o performanţă uriaşă, semifinalele Campionatului Mondial. Doar că în sferturile de finală, tricolorilor le-a ieşit în cale Suedia, iar Kenneth Anderson a rămas în istorie drept cel mai mare coşmar al României. 

Florin Prunea, portarul titular de la acel meci, şi-a adus aminte de modul în care a încasat golul de la Kenneth Anderson, şi spune că "Dumnezeu a fost cu noi de patru ori, şi tot nu am câştigat". 

"Nu l-am văzut. Eu am ieşit pe centrare, dar pe el nu l-am văzut. Eu mă uitam la minge. Una dintre calităţile mele de bază era detenta. La faza asta nu prea am sărit, pentru că mingea îmi venea în braţe, nu era nevoie. Nu l-am văzut, mi-a venit dintr-o parte. De altfel, Kenneth Anderson s-a transferat după Mondial la Bologna. Lui Peruzzi, lui Pagliuca, le-a făcut la fel. Eu nu l-am văzut pe el. E drept că nu mi s-a strigat, dar nici eu nu am strigat că ies la minge. Era Gică Popescu lângă mine. Şi mai era şi Didi Prodan. Dar era o minge atât de simplă... Nu am strigat, că mingea era la mine în braţe. La un minut distanţă, am avut o intervenţie care a fost cea mai bună de la mondialul ăla, cred. De asta nici nu m-a schimbat nea Puiu la penalty-uri, o fi zis că mi-am revenit. Am luat golul ăla... Ce vorbeşti, bă frate?i", a declarat Florin Prunea în cadrul unui podcast

Citește mai departe pe dcsport.ro>>

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel