Generalul SRI Cristian Bizadea s-a pensionat la 48 de ani
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Florentina Constantin
WhatsApp
Inquam Photos / George Călin
Inquam Photos / George Călin
Generalul Cristian Bizadea, adjunctul fostului șef al Serviciului Român de Informații (SRI), Eduard Hellvig, s-a pensionat la 48 de ani.

"Susţine SRI că generalul şi-a încetat raporturile de serviciu cu instituţia la care a lucrat până acum, respectiv SRI, prin valorificarea dreptului la pensie de serviciu ca urmare a reducerii vârstei standard de pensionare. Vorbim despre un om cu o activitate destul de lungă în SRI şi, de asemenea, iată o pensionare puţin surprinzătoare în acest moment, însă nu există nicio legătură cu scandalul de care vorbim de ceva timp, în legătură cu foştii ofiţeri de la SRI care sunt anchetaţi de DNA, cel puţin nu există o legătură directă.

Înțelegem că a fost pur și simplu solicitarea dumnealui de a-şi înceta raporturile de activitate la SRI şi, de asemenea, potrivit unor surse din spaţiul public, el ar urma să activeze în zona de consultanţă, beneficiind totuşi de o pensie destul de mare şi de reducerea aceasta a vârstei standard de pensionare", spune jurnalista Georgiana Murgilă, la Antena 3.

Cine este Cristian Bizadea

De la angajarea în Serviciu, în anul 2001, a deținut diferite funcții în Direcția Generală Contraspionaj: locțiitor al șefului Direcției, șef de departamente de analiză, operațiuni și planificare. În această calitate, a participat la operațiuni derulate în cooperare cu parteneri interni și externi ai SRI, după cum se arată pe site-ul Serviciului Român de Informații. A coordonat și contribuit la o bună parte din procesele de transformare instituțională a SRI.

În anul 2013 a obținut titlul de doctor în sociologie la Universitatea din București, cu teza intitulată "Orientul Mijlociu Extins - o perspectivă demopolitică".

Este lector universitar și a predat cursuri de analiză a informațiilor și analiză de risc la Universitatea din București și la Academia Națională de Informații „Mihai Viteazul”. Este licențiat în drept al Universității "Lucian Blaga" Sibiu și are un master în comunicare și relații publice, obținut la Școala Națională de Studii Politice și Administrative din București.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel