Generalul Romanenko: Armata rusă se va preda, Putin va fi demolat odată cu tronul
Autor: Doinița Manic | Publicat pe: 25 oct 2022, 14:33
WhatsApp
Generalul Romanenko: Armata rusă se va preda, Putin va fi demolat odată cu tronul / Foto: Kremlin.ru
Generalul Romanenko: Armata rusă se va preda, Putin va fi demolat odată cu tronul / Foto: Kremlin.ru
Un general susține că Vladimir Putin va trebui să se predea în cele din urmă.

Patru apeluri telefonice ale șefului ministerului Apărării din Rusia, Serghei Șoigu, către șefii departamentelor de apărare din Statele Unite, Franța, Marea Britanie și Turcia, cu o poveste despre "bomba murdară" a Ucrainei sunt o încercare de a distrage atenția de la eșecurile armatei ruse în Herson, susține generalul ucrainean Igor Romanenko, scrie Obozrevatel.

Șeful Kremlinului, Vladimir Putin, a plătit pentru "operațiunea specială" din Ucraina cu viața a peste 67.000 de soldați. Când acest număr va depăși 150-200 de mii, el va fi demolat împreună cu tronul, mai spune generalul.

"Pentru a face acest lucru, este necesar să uimești cu durerea deceselor rudelor din aproape fiecare familie rusă. Putin va fi demolat odată cu tronul atunci când numărul pierderilor de vie'i va depăși 150-200 mii. Mai mult, acest lucru se poate întâmpla în viitorul apropiat în detrimentul mobilizaților, care au fost atrași ca urmare a mobilizării parțiale", a spus fostul șeful adjunct al Statului Major General al Forțelor Armate ale Ucrainei, generalul Igor Romanenko.

Întrebat de ce Rusia încearcă să inducă ideea că Ucraina ar intenționa să arunce o bombă nucleară murdară pe propriul teritoriu. generalul Romanenko a declarat că acesta este doar un truc al Kremlinului.

"Un truc, o încercare de a explica, în primul rând, cetățenilor săi din interiorul Rusiei motivul pentru ceea ce se întâmplă în zona Herson. Este evident că mai devreme sau mai târziu vor trebui să se predea, așa că este necesar să se mute accentul propagandistic pe altceva. A fost subiectul folosirii armelor nucleare tactice, apoi accidentul de la centrala nucleară Zaporojie. Și acum bomba murdară. Aceasta este sarcina stabilită de Putin. De aceea, Şoigu nu este angajat în bătăliile de pe front, ci în activități de propagandă și politice", a mai spus acesta.

Ce este bomba nucleară murdară. Bogdan Chirieac: Este monstruos ceea ce se întâmplă. Înseamnă morți și foarte mulți bolnavi iradiați

Analistul politic Bogdan Chirieac a fost întrebat la Realitatea Plus dacă într-adevăr Rusia ar căuta, de fapt, un pretext, prin lansarea acestor acuzații la adresa Ucrainei.

"Este în mod evident o aberație, un pretext pentru o eventuală folosire de armă nucleară tactică. Bomba nucleară murdară e un fel de bombă nucleară și asta. E o bombă convențională, înfășurată cu material radioactiv. Cum ucide bomba asta? Prin poluarea radioactivă, deci este monstruos ceea ce se întâmplă. Înseamnă morți și înseamnă foarte mulți bolnavi iradiați, pe termen lung. Deci așa ceva nu s-a folosit niciodată în lume. Există și această posibilitate în arsenalul umanității dacă dorește cu orice preț să se autodistrugă și ce face Moscova este demn de ISIS, să știți.

Acest război este una dintre cele mai mari greșeli politice din istorie. Putin a crezut că în 48 de ore va câștiga și că Ucraina îl va primi cu brațele deschise. Atât de aerian era în clubul său de oligarhi. Nu a fost așa. După cum vedem foarte bine, este o rezistență extraordinară, Rusia pierde războiul, este disperare la Kremlin, izolare pe plan internațional și amenințarea folosirii de bombe nucleare", a declarat Bogdan Chirieac. Vezi mai mult AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?