Zi de DOLIU pentru Armată. Radu Tudor: România, adio de la cei mai mari eroi. Va rămâne o legendă
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Florentina Constantin
WhatsApp
Generalul de Aviație Ion Dobran s-a stins, astăzi, la vârsta de 102 ani. Radu Tudor a transmis un mesaj în amintirea acestuia.

"Astăzi, România îşi ia adio de la unul dintre cei mai mari eroi pe care i-a avut şi pe care Dumnezeu i-a binecuvântat cu o viaţă lungă şi frumoasă. Generalul de Aviaţie Ion Dobran a trecut, astăzi, la cele veşnice, la vârsta de 102 ani. Un erou al României implicat în zeci de misiuni de luptă în Al Doilea Război Mondial, un supraviețuitor datorită pasiunii sale, datorită norocului său, dar şi modului în care a ştiut să se raporteze la meseria sa, la pasiunea sa, la tot ceea ce, aşa cum spunea el, aviaţia i-a dăruit.

A dăruit foarte mult Aviaţiei Române, a dăruit foarte mult României. Aici, la Antena 3, ani de zile aţi văzut emisiuni sociale dedicate acestui mare erou. Inevitabil, a venit şi momentul despărţirii. 102 ani reprezintă bucuria acestui militar de elită al Armatei Române şi noi ne-am putut bucura de domnia sa, de poveştile senzaționale, pe care le-a relatat, despre misiunile de luptă în care a fost angajat în Al Doilea Război Mondial, în condiţii extrem de vitrege. Cred că este unul dintre puţinii eroi care a beneficiat şi de o amplă mediatizare pentru că, până de curând, domnul general Ion Dobran a fost, aşa cum spune românul, pe picioare: participa la evenimente, a fost invitat în emisiuni la Antena 3, mergea la toate ceremoniile pe care le organiza Armata Română, pe care le organizau Forţele Aeriene Române.

Este şi va rămâne o legendă a noastră, a României. Cred că putem să îi spunem cu toţii "Dumnezeu să îl odihnească!" şi sper să putem învăţa din curajul său extraordinar, din demnitatea pe care a emanat-o de fiecare dată şi din eleganța cu care domnul general Ion Dobran ne-a însoţit de-a lungul anilor. Dumnezeu să îl odihnească pe generalul Ion Dobran", a spus jurnalistul Radu Tudor, în emisiunea Punctul de Întâlnire, de la Antena 3.

Mesajul ministrul Apărării Nicolae Ciucă

"Generalul-locotenent (rtr.) Ion DOBRAN ne-a părăsit, astăzi, şi s-a înălţat către Escadila din Ceruri! Veteran aviator, erou al celui de-Al Doilea Război Mondial, general–locotenent Ion Dobran (rtr.) a devenit un simbol, model de onoare şi demnitate militară, sursă de admiraţie şi respect pentru tinerele generaţii. Dăruit cu pasiunea pentru zbor, şi-a modelat întreaga viaţă după principii ferme şi idealuri înalte.

Absolvent al Şcolii Militare de Ofiţeri de Aviaţie, promoţia 1941, a luptat împotriva sovieticilor pe frontul de est, împotriva americanilor în timpul bombardamentelor din 1944 şi împotriva germanilor după 23 august 1944, îndeplinind misiuni inclusiv în ultima zi a războiului, 9 mai 1945. Îmi exprim întreaga compasiune şi adresez sincere condoleanţe familiei îndoliate, tuturor celor care l-au iubit şi i-au fost aproape generalului Dobran! Dumnezeu să-l ierte şi să-l odihnească!", a scris ministrul Apărării Naţionale, Nicolae Ciucă, pe Facebook. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel