Data publicării:

Generalul Cătălin Ranco Pițu: De ce a fost ucis Ceaușescu chiar dacă suferea de mai multe boli care, probabil, i-ar fi determinat o moarte naturală într-o perioadă de 2-4 ani

Autor: Alexandru Negrici | Categorie: Stiri
WhatsApp
Foto: Agerpres
Foto: Agerpres
Cătălin Ranco Pițu, generalul care a investigat Revoluția Română de la 1989, a dezvăluit motivele care au stat în spatele regizării procesului cuplului Ceaușescu.

„Eu cred că am reușit să aflu totul despre execuția fostului președinte, care se hotărâse cu o zi înainte, la data de 24 decembrie. Rechizitoriul a fost scris la data de 24 decembrie, nu la 25 decembrie, cum s-a tot vehiculat. A fost ales și plutonul de execuție tot înainte, acel zid din incinta Unității Militare de la Târgoviște. Foliile de cort cu care urmau să fie aduse cele două cadavre urmau să fie pregătite și luate încă dinainte de așa-zisului proces. Ambulanțele, totul era pregătit, pentru că se știa care urma să fie finalul acelui proces.

M-ați întrebat de ce, iar răspunsul este simplu - Nicolae Ceaușescu oricum suferea de multe boli care i-ar fi determinat o moarte naturală într-o perioadă de 2-4 ani, potrivit medicilor, iar al doilea motiv era că avea memoria încă intactă, iar aceasta era foarte bună. Din tot ce am anchetat a rezultat că Ceaușescu a fost deosebit de inteligent, având o inteligență nativă”, a declarat generalul care a investigat Revoluția Română de la 1989.

„Judecarea lui Nicolae Ceaușescu a fost firească, de altfel, doar pentru implicarea lui în represarea poporului român exercitată până la data de 22 decembrie. Dar trebuia judecat fiind respectate regulile care existau la momentul respectiv. Nu s-a dorit acest lucru pentru că opinia publică din România ar fi aflat o realitate cutremurătoare, și anume că puterea politico-militară instalată la data de 22 decembrie 1989 era, aproape în totalitate, aservită unui stat străin, și anume URSS. Cu toții au fost colaboratori, agenți, ai KGB, iar Nicolae Ceaușescu știa acest lucru”, a continuat Cătălin Ranco Pițu.

Youtube video image

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel