Data publicării:

General din Polonia: Contraofensiva Ucrainei nu există

Autor: Ioan-Radu Gava | Categorie: Stiri
WhatsApp
Foto: Agerpres
Foto: Agerpres
Generalul polonez Leon Komornicki, fost adjunct al șefului de stat major, a spus că ucrainenii sunt angajați deocamdată în manevre tactice și nu strategice, prin urmare nu se poate spune că au lansat o contraofensivă.

Komornicki a făcut aceste comentarii într-un interviu acordat publicației de știri poloneze Nowa Konfederacja, generalul în retragere spunând că simte că ucrainenii nu fac prea multe progrese pe teritoriul ocupat de ruși. Aceasta înseamnă că Ucraina nu are superioritatea numerică sau logistică necesară pentru a putea sparge pozițiile defensive rusești și a obține câștiguri teritoriale semnificative, scrie RMX.

Generalul în rezervă a spus că Rusia a avut timp la dispoziție să își pregătească liniile defensive, care sunt minate în întregime. Mai mult, în anumite părți ale frontului, forțele rusești sunt cele care atacă și există pericolul ca rușii să fie cei care ar putea sparge pozițiile defensive ucrainene.

El îi sfătuiește pe ucraineni să stabilizeze prima linie și să mărească puterea de foc a artileriei. Este necesară artileria pentru a asigura coridoarele în care infanteria se poate deplasa și face avansuri teritoriale. Generalul în retragere a spus că Ucraina trebuie să distrugă și capacitatea antitanc a Rusiei. Problema este însă că rușii sunt cei cu puterea de foc de artilerie superioară.

Concluzia lui este că Ucraina pur și simplu nu are activele și resursele necesare pentru a lansa o contraofensivă.

Comentariile lui Komornicki vin după ce expertul maghiar în securitate Péter Tarjányi a spus recent că dacă Ucraina și-a lansat efectiv contraofensiva, a fost un eșec.

„De acum a devenit evident că contraofensiva de primăvară-vară nu se desfășoară așa cum a planificat aliații occidentali și Ucraina, iar apărarea rusă a dovedit că se află pe baze solide”, a spus Tarjányi în timp ce analiza situația actuală în prima linie.

El a adăugat, totuși, că Ucraina strânge probabil resurse și că o contraofensivă concertată va fi lansată în curând împotriva Rusiei.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel