Gem din pepene verde fără zahăr. Cea mai simplă rețetă, cu un ingredient secret
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Nicoleta Baciu
WhatsApp
Gem din pepene verde fără zahăr. Cea mai simplă rețetă, cu un ingredient secret.  Sursa - pixabay.com
Gem din pepene verde fără zahăr. Cea mai simplă rețetă, cu un ingredient secret. Sursa - pixabay.com
Vă spunem cum să preparați un gem delicios și dulce din pepene verde, folosind doar zaharurile din fruct.

Pepenele verde este unul dintre fructele simbolice ale verii: dulce, răcoros, bogat în fibre și minerale. Gustul său dulce ne amintește de zilele la plajă sau de picnicurile cu prietenii. Dar ar fi posibil să-i păstrăm aroma inconfundabilă și să o gustam chiar și în lunile de iarnă, când vara va fi doar o amintire? Bineînțeles că da, preparând acest gem excelent, fără zahăr adăugat!

Cel mai simplu truc pentru a înmuia pâinea uscată. În cinci minute, casa se va umple de arome

Pregătirea gemului din pepene verde este foarte simplă, dar este important să urmați întotdeauna regulile privind sterilizarea borcanelor, care fac conservele de casă sigure. 

Ingrediente:

1 kg de pepene verde,

un măr dat prin răzătoare, 

suc de la o jumătate de lămâie.

Preparare dulceții

Pentru a obține un gem suficient de dulce este important să alegeți un pepene verde bine copt și gustos. După ce scoateți coaja și partea mai albă, tăiați miezul în bucăți mici și îndepărtați  semințele. Puneți miezul de pepene verde într-un robot de bucătărie și transformați-l într-un piure. 

Tort de ciocolată fără ouă și fără unt pentru un mic dejun delicios

Puneți piureul de pepene verde într-o oală, adăugați sucul de lămâie și mărul ras și fierbeți-le la foc mic aproximativ 35-40 de minute, amestecând des cu o lingură de lemn. Mărul ajută la îngroșarea gemului, scurtând astfel timpul de gătire.

După gătire, mixați gemul cu un blender: în acest fel veți obține un gem omogen, fără bucăți de fructe.

Turnați gemul încă fierbinte în borcanele curate și închideți-le ermetic cu capace. Pentru a vă asigura că borcanele se etanșează și gemul se va păstra multe luni, întoarceți borcanele pentru a lăsa aerul să iasă.

BONUS. Cum se păstrează pepenele verde în ​​frigider și congelator: trucurile care îi păstrează prospețimea și gustul

Fără îndoială, pepenele verde este unul dintre cele mai populare alimente ale sezonului estival. Datorită aromei ușor zaharoase și a proprietăților sale de a potoli setea, pepenele verde este preferat de toată lumea.

În plus, potrivit experților, 100 de grame de pepene verde ar furniza doar 16 calorii, distribuite în: 89% carbohidrați; 10% proteine; 1% lipide.

Conținutul scăzut de calorii, combinat cu multă apă, îl fac unul dintre alimentele preferate în zilele toride. Pe lângă faptul că ne potolește pofta de ceva dulce, pepenele ajută și la hidratarea organismului.

Dar cum să păstrezi pepenele verde mai multi timp?

Având în vedere dimensiunea pepenelui, se întâmplă să-l cumperi și să mănânci doar câteva felii. Și, de obicei, este pus deoparte. Cu toate acestea, pentru a păstra aroma și textura neschimbate, pentru o perioadă lungă de timp, este esențial să luați măsuri de precauție. 

Cartofi prăjiți acasă ca la fast food: ingredientul secret, care trebuie adăugat

Există două metode să păstrăm pepenele verde ca acestea să nu-și piardă calitățile. 

Prima, desigur, este frigiderul. Atenție însă: pentru a nu se oxida, pepenele trebuie acoperit cu o folie alimentară.  În plus, pepenele trebuie pus în zona inferioară a frigiderului.

Pandișpan fără ouă, pufos și înalt: o rețetă pe care trebuie, neapărat, să o încercați

Alternativ, puteți tăia pulpa în cuburi și să o puneți, în frigider, într-un recipient închis ermetic. Pepenele se va păstra proaspăt câteva zile. 

De asemenea, pepenele poate fi depozitat și la congelator. În acest caz, se recomandă să tăiați pulpa în cuburi și să le congelați în pungi speciale.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel