Gelu Mateescu, directorul general al Leman Industrie Timișoara, prezintă rețeta care a crescut productivitatea companiei cu 30%
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
Foto: colegiultehnicelectrotimis.ro
Foto: colegiultehnicelectrotimis.ro
Directorul general al Leman Industrie Timișoara, Gelu Mateescu, a prezentat într-un interviu cum a reușit să crească filiala din România a companiei franceze productivitatea cu 30%  şi să reducă stocurile în curs de producţie la jumătate. Rețeta este reprezentată de Sistemul de Management Kaizen,  al Îmbunătăţirii Continue a Performanței.

Leman Industrie este o companie franceză specializată în producerea de sisteme complete mecatronic - conectori industriali, carcase electro-mecanice şi contacte pentru claxoane, componente pentru industria electrică, pentru echipamente sportive şi componente pentru electrocasnice şi industria cosmetică.

Când aţi început implementarea Sistemului de Management Kaizen, al Îmbunătăţirii Continue a Performanței, în cadrul Leman Industrie Timişoara și ce v-a determinat să recurgeți la această măsură?

Am început să implementăm Sistemul de Management Kaizen în februarie 2013, când am început, în acest sens, colaborarea cu Institutul KAIZEN® România. Am ales acest sistem de management din nevoia de a crește încrederea clienților, încredere care nu se poate construi decât cu o echipă performantă prin organizare, comunicare şi, mai ales, continuă învăţare.

Ne puteţi oferi câteva măsuri concrete pe care le-ați adoptat în cadrul Leman Industrie Timişoara, ca parte a Sistemului de Management Kaizen, al îmbunătăţirii Continue a Performanţei?

Leman Industrie valorifică informaţiile acumulate în urma aplicării Sistemului de Management Kaizen. Aplicând principiul ”One Piece Flow”, am reorganizat liniile de producție, metodologia de monitorizare a proceselor a fost îmbunătățită prin utilizarea KAIZEN Balanced Scorecard. Un alt punct important a fost dezvoltarea Managementului Vizual la nivelul întregii companii.

Vezi și: O nouă șansă pentru dezvoltarea personală și a afacerilor

Ce rezultate economice aţi înregistrat ca urmare a adoptării metodelor Kaizen şi după cât timp au apărut aceste rezultate?

Aplicarea metodelor Kaizen a determinat o creştere a productivităţii cu 25-30% şi reducerea stocurilor în curs de producţie cu 30-50%.

Cum au reacţionat angajaţii faţă de metodele Kaizen şi cum a evoluat numărul  anagajaţilor, de când aţi început să utilizaţi Sistemul de Management Kaizen până în prezent?  

Ca la orice schimbare, prima reacţie a fost reticenţa, dar, pe parcurs, când s-au văzut rezultatele, oamenii au început să aibă încredere și să își dorească să se implice în îmbunătățirea continuă a propriului loc de muncă și a proceselor.

Sunteţi parte dintr-o companie care funcţionează la nivel internaţional şi are sediul în Franţa. Aţi primit semnale din partea firmei – mamă după ce aţi început implementarea metodei Kaizen? Dacă da, care au fost  acestea? Dacă nu, vă gândiţi să-i sfătuiţi pe cei din Franţa să apeleze la Sistemul de Management Kaizen, al îmbunătăţirii continue a Performanţei?

Am primit semnale pozitive, fiind felicitaţi pentru organizarea producţiei de către acţionari. Firma mamă aplică Managementul Îmbunătăţirii Continue - Sistemul de Management Kaizen - în principal la birouri, cât şi în producţie.

Citește mai multe aici

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel