Gazprom, somată de Comisia Europeană din cauza prețurilor mari
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
Gazprom
Gazprom

Comisarul european pentru Energie, Gunther Oettinger, îl va atenționa pe ministrul Energiei din Rusia, Alexander Novak, în legătură cu prețurile pe care compania Gazprom le impune țărilor UE, potrivit unor surse citate de Euobserver.

Oettinger va participa săptămâna viitoare la summit-ul de la Yekaterinburg, alături de șefa diplomației europene, Catherine Ashton, președintele Comisiei Europene, Jose Manuel Barroso, și președintele Consiliului European, Herman van Rompuy.

Un înalt oficial european a declarat pentru Euobserver că Oettinger și Novak vor discuta despre prețurile Gazprom, dar întrevederea se va centra cooperarea energetică dintre Russia și UE, în legătură cu care a fost semnat un protocol în luna martie.

Summit-ul vine ca urmare a tentativelor liderilor europeni de a pune presiune pe gigantul furnizor de gaz, care domină piața din estul Europei.

Gunther Oettinger declara săptămâna trecută, la Vilnius, că este inacceptabil ca Rusia să furnizeze Lituaniei gaz cu 40% mai scump decât este în Germania.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel