Gazdele conferinţei "Chief Justices of the World", recepţie în onoarea lui Emil Constantinescu, la aniversarea sa
Data publicării:
Autor: Florin Răvdan
WhatsApp
Sursa: Agerpres
Sursa: Agerpres
Moment special pregătit pentru Emil Constantinescu în India. 

Preşedintele Emil Constantinescu se află în perioada 15-22 noiembrie 2022 în India, unde participă la "The 23rd International Conference of Chief Justices of the World". Cu ocazia aniversării sale, din 19 noiembrie, gazdele conferinţei vor organiza o recepţie în onoarea sa, la exact 25 de ani de la vizita de stat în India a preşedintelui României (17-19 noiembrie 1997), se arată într-un comunicat de presă. 

Emil Constantinescu a semnat în cartea de condoleanțe deschisă în memoria Reginei Elisabeta a II-a

"În aceste momente, când popoarele Regatului Unit îşi însoţesc Regina pe ultimul drum, aduc omagiul meu personalităţii sale excepţionale. Îmi amintesc cu emoţie primirea la Palatul Buckingham, împreună cu soţia mea, în februarie 2000, în cadrul vizitei de stat în Marea Britanie, pentru a-mi decerna Ordinul Saint Michael and Saint George, în grad de Mare Cruce şi căldura cu care mi s-a adresat. Majestatea Sa Elisabeta a II-a şi-a subordonat din tinereţe viaţa datoriei de regină şi şi-a transformat misiunea în destin istoric. Este un model de inspiraţie pentru şefii de stat care vor îndeplini această demnitate în viitoarele decenii. În personalitatea Reginei am găsit reunite măreţia şi simplitatea, transferate în comportamentul social prin respectul legii şi al cetăţeanului deopotrivă, care au făcut din monarhia constituţională britanică sub coroana Majestăţii Sale Elisabeta a II-a un model superior de democraţie", a transmis Emil Constantinescu, potrivit unui comunicat transmis Agerpres.

În cartea de condoleanţe au mai semnat mesaje în memoria Reginei, în ultimele zile, preşedintele Klaus Iohannis, premierul Nicolae Ciucă, preşedintele Camerei Deputaţilor, Marcel Ciolacu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel