Gaz Metan Mediaş - Academica Clinceni. Derby-ul echipelor depunctate, mai spectaculos decât în playoff
Data publicării:
Autor: Florin Răvdan
WhatsApp
Facebook Gaz Metan Mediaş
Facebook Gaz Metan Mediaş
Gaz Metan Mediaş şi Academica Clinceni s-au înfruntat în playout-ul Ligii 1, în derby-ul echipelor depunctate. 

Gaz Metan Mediaş a învins-o pe Academica Clinceni cu scorul de 4-3 (2-2), vineri, pe teren propriu, într-un meci din etapa a opta a fazei play-out a Ligii I de fotbal.

Gaz Metan a câştigat acest derby al echipelor aflate pe minus la capitolul puncte, punând capăt unei serii de 13 înfrângeri. Totodată, acesta a fost meciul în care Gaz Metan a marcat cele mai multe puncte în acest sezon.

Medieşenii au condus cu 2-0, deschizând scorul prin Petru Iancu (9), în urma unei centrări furnizate de Ramon Gaşpar, care a marcat apoi golul al doilea (23). Ilfovenii au egalat în finalul primei reprize, după două goluri în decurs de câteva minute. Robert Jerdea (37) a înscris după o eroare a fundaşilor gazdă şi tot el a obţinut un penalty, după ce a fost faultat de Gaşpar, iar Robert Ion l-a transformat (40).

Gazdele au trecut în avantaj după pauză, prin reuşita lui Raul Şteau (49 - penalty), după ce Vlad Domşa a fost faultat în careu de Aleksandar Ţvetkov. Academica a egalat în min. 72, când şutul trimis din cădere de italianul Davide Massaro a fost deviat în propria poartă de Eduard Avram.

Gaz Metan a marcat golul victoriei prin capverdianul Felix Mathaus (87), căpitanul echipei, în urma unui corner executat de Răzvan Covaci, scrie Agerpres.

Oaspeţii au avut o bară, în min. 25, prin Iulian Ştefan.

Clinceni, nouă înfrângeri la rând



Academica a ajuns la nouă eşecuri consecutive, acesta fiind primul meci din acest sezon în care a înscris de trei ori.

În sezonul regulat, meciul de la Mediaş s-a încheiat cu 1-1, iar Academica a câştigat acasă cu 2-0.

CS Gaz Metan Mediaş - FC Academica Clinceni 4-3 (2-2), Stadion Gaz Metan - Mediaş
Au marcat: Petru Iancu (9), Ramon Gaşpar (23), Raul Şteau (49 - penalty), Felix Mathaus (87), respectiv Robert Jerdea (37), Robert Ion (40 - penalty), Eduard Avram (72, autogol).
Arbitru: Cătălin Buşi (Râmnicu Vâlcea); arbitri asistenţi: Florin Pucheanu (Ulmi/Dâmboviţa), Daniel Vlase (Galaţi); arbitru de rezervă: Ionela Alina Peşu (Craiova)
Observatori: Marian Salomir (Cluj-Napoca) - CCA, Ion Craiu (Bucureşti) - LPF

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel