Gata cu soluțiile de curățare pe bază de înălbitor. Folosește acest produs eficient, ieftin și ecologic
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Nicoleta Baciu
WhatsApp
Gata cu soluțiile de curățare pe bază de înălbitor. Folosește acest produs eficient, ieftin și ecologic. Sursa - pixabay.com
Gata cu soluțiile de curățare pe bază de înălbitor. Folosește acest produs eficient, ieftin și ecologic. Sursa - pixabay.com
Pentru curățarea băii se folosește, de obicei, înălbitorul, care are funcție de dezinfectant și de îndepărtare a petelor. Există însă și soluții mult mai ieftine și mai ecologice.

Utilizarea înălbitorului, care este o substanță chimică, este riscantă: poate irita pielea și afecta respirația.

Atunci când folosești detergenți pe bază de înălbitor, trebuie să porți mănuși de protecție și să ai grijă la ochi. În plus, produsele pe bază de înălbitor sunt foarte sensibile la lumina soarelui și la căldură, prin urmare nu trebuie să le expui la lumina directă a soarelui.

Nu aruncați apa în care ați fiert cartofii. Trei utilizări pe care le știu doar gospodinele cu experiență

Te-ai gândit vreodată să optezi pentru o altă soluție de curățat? Iată câteva sfaturi pentru a evita  agenții de curățare care conțin înălbitor.

Deoarece înălbitorul poate avea adesea efecte negative, îți recomandăm să cureți baia cu alte produse ecologice și  economice. Spre exemplu, pentru curățarea vasului de toaletă poți folosi bicarbonat de sodiu, un remediu excelent, care previne îngălbenirea. Este un produs care poate fi folosit nu doar la curățarea vasului de toaletă, ci și a multor alte suprafețe din baie.

Pune doar o lingură din acest produs în apă și plantele tale vor înflori 

O altă soluție alternativă la înălbitor este un amestec de bicarbonat de sodiu și apă. Pasta obținută este perfectă pentru curățarea băii. Se aplică pe suprafața murdară, se lasă să acționeze 20 de minute pe suprafețe, apoi se clătește.

Amestecul de bicarbonat de sodiu și apă este un remediu care vă permite să obțineți suprafețe curate fără riscul de a le deteriora, așa cum se întâmplă cu înălbitorul. Pe lângă faptul că este un remediu mai puțin nociv, bicarbonatul este mult mai ieftin și mai ecologic decât detergenții tradiționali pe bază de înălbitor.

Cada galbenă va străluci de curățenie: ai nevoie de câteva ingrediente simple și petele vor rămâne amintire

Bicarbonatul de sodiu este potrivit pentru a curăța majoritatea suprafețelor din baie.  Este un produs pe care îl poți folosi și de câteva ori pe zi în baie.  O dată ce vei încerca aceste remedii alternative pentru albire, vei vedea cât de confortabile și eficiente sunt.

Poți obține rezultate excelente pentru curățarea băii fără riscul de a deteriora suprafețele, de a polua mediul și de a cheltui prea muți bani.

Cuptorul cu microunde poate fi curățat de petele grăsime în doar 15 minute. Rapid și eficient

Aflați din acest articol cum să curățați cuptorul cu microunde în interior și în exterior în doar câteva minute.

Cuptorul cu microunde este folosit foarte des, motiv pentru care se murdărește rapid. Pentru a întârzia momentul curățării, se recomandă utilizarea unui capac special cu care trebuie acoperite alimentele.

Cu toate acestea, cuptorul cu microunde trebuie spălat des. Murdăria și resturile alimentare trebuie eliminate. Vă spunem cum să curățați, rapid și eficient, cuptorul cu microunde de grăsimi.

Prima opțiune  este bicarbonatul de sodiu, care este considerat un remediu universal în viața de zi cu zi.  Veți avea nevoie de 2-3 linguri de bicarbonat de sodiu, un bol pentru microunde, 2 pahare cu apa, bureți, perii și cârpe uscate.

Puneți bicarbonatul într-un recipient cu apă și dați-l în cuptorul cu microunde pentru 10-15 minute, în timp ce porniți cuptorul la putere maximă. După ce timpul a expirat, nu deschideți ușa timp de câteva minute. Ulterior, scoateți vasul cu apă. Murdăria  de pe pereții cuptorului poate fi eliminată ușor cu un burete umed. La final, ștergeți cuptorul cu o cârpă uscată.

Cea mai delicioasă salată de castraveți: este gata în 10 minute și dispare de pe masă imediat

De asemenea, lămâia îndepărtează orice murdărie dacă este folosită corect. Pentru a curăța cuptorul cu microunde, luați: 1-2 pahare de apă, un bol pentru microunde, 1 lamaie, bureți, perii, cârpe uscate.

Trebuie să umpleți un vas cu apă și să stoarceți în el suc de lămâie. Tăiați restul fructului și puneți bucățile în bol. Vasul se dă în cuptorul cu microunde, pornit la putere maximă, pentru 10 minute. Nu deschideți cuptorul pentru încă 5 minute, apoi ștergeți-l cu un burete și o cârpă uscată.

Trandafirii vor înflori magnific anul viitor dacă toamna veți face acest lucru

Dacă nu doriți să folosiți lămâie, atunci puteți cumpăra acid citric, care îndepărtează și el murdăria și grăsimea. Asigurați-vă că aveți un bol pentru microunde, 2 pahare cu apă, 1-2 linguri de acid citric, bureți, perii și cârpe uscate. Se toarnă acid citric într-un vas cu apă, care se pune în cuptorul cu microunde timp de 10 minute, la putere maximă. După ce timpul a trecut, ștergeți cuptorul cu un burete și o cârpă.

Tigaia nu are capac și mâncarea pătează aragazul? Apelați la trucul bunicii

Oțetul este un alt remediu universal, capabil să elimine grăsimea și mucegaiul. Aveți nevoie de: 3 linguri oțet 9%, un bol pentru microunde, 1-1,5 pahare de apă, bureți, perii, cârpe uscate. Turnați oțetul într-un vas cu apă și puneți-l în cuptorul cu microunde timp de 10 minute, la putere maximă.

Dacă cuptorul este foarte murdar, atunci este mai bine să amestecați oțet și apă într-un raport de 1: 1. Folosind această opțiune, nu uitați să deschideți fereastra, din cauza vaporilor de oțet.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel