Urmărește emisiunea live
Gata cu cheltuielile: fă-ți propriile produse de curățat vasele și podelele din câteva ingrediente din cămară
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Nicoleta Baciu
WhatsApp
Gata cu cheltuielile, fă-ți propriile produse de curățat vasele și podele din câteva ingrediente din cămară. Sursa foto: freepik.com
Gata cu cheltuielile, fă-ți propriile produse de curățat vasele și podele din câteva ingrediente din cămară. Sursa foto: freepik.com
În fiecare săptămână mergi la magazin pentru a cumpăra multe produse de curățenie. Trebuie să-ți menții casa curată și cauți pe rafturi diverse produse.

Dar știi că poți face, acasă, produse de curățare? De fapt, pentru a-ți menține casa curată, ai nevoie de diferiți detergenți, pentru care cheltui, în fiecare lună, o sumă destul de mare de bani, care are un impact asupra bugetului. Cu câteva ingrediente simple, totuși, poți face produse cu care îți vei curăța casa.

Un pahar cu apă, pus în cuptorul cu microunde, îți va salva aparatul electrocasnic: un secret pe care nu l-ai știut

Pentru a economisi banii, iată cum poți face un detergent de vase, folosind doar câteva ingrediente. Folosești oale, tigăi, iar uneori și tăvi de copt pentru a găti în fiecare zi. Apoi pui mâncarea în farfurii. Prin urmare, la sfârșitul mesei trebuie să speli un munte de vase. Există zeci de multe rețete pentru a face, acasă, detergenți pentru vase.

Rețeta 1. Ingredientele de care ai nevoie:

100 grame de săpun de Marsilia;

50 grame de argilă verde;

50 grame de  bicarbonat de sodiu;

2 linguri de amidon;

2 lingurițe de sare;

2 lingurițe de suc de lămâie;

un pahar de apă de la robinet.

Detartrează capul de duș și crește presiunea apei fără a chema instalatorul. Iată cum

Săpunul se dă prin răzătoare și se pune într-o cratiță. Adaugă apă și pune cratița pe aragaz. Adu totul la fierbere. Apoi oprește focul și adaugă argila. Amestecă bine. După câteva minute, adaugă bicarbonatul, amidonul, sarea, iar la final, sucul de lămâie. Din nou amestecă bine.

Lasă detergentul să se răcească. Detergentul de toarnă într-un borcan ermetic și se folosește, câte puțin, pentru a spăla vasele.

Hainele spălate nu trebuie lăsate în mașina de spălat nici măcar o oră: o explicație simplă

Rețeta 2. Ingredientele de care ai nevoie:

3 lămâi tăiate;

4 linguri de sare;

1 pahar de oțet;

2 pahare de apă.

Feliile de lămâie și sarea se pun într-o cratiță. Toarnă deasupra două pahare de apă și unul de oțet. Se fierbe aproximativ zece minute, amestecând din când în când. Oprește focul și lasă produsul să se răcească. Detergentul trebuie depozitat în frigider în borcane de sticlă cu capac.

Pune detergent lichid în toaletă: multe gospodine fac asta dintr-un motiv crucial

Rețeta 3. Ingredientele de care ai nevoie pentru a curăța podelele din piatră și marmură:

100 grame de bicarbonat;

850 ml apă;

2 linguri de săpun ecologic pentru vase.

Într-o sticlă de plastic se toarnă apă. Adaugă bicarbonatul. Agită și lasă bicarbonatul să se dizolve bine, cel puțin 3 ore. După ce timpul a expirat, adaugă în sticlă și săpunul ecologic. Înainte de utilizarea detergentului, sticla se agită. Pune doar 10 ml de produs pentru fiecare litru de apă din găleată. Podeaua spălată cu acest detergent va străluci.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel