Garnitură delicioasă, dar ușoară și rapidă, perfectă pentru masa de Crăciun
Data publicării:
Autor: Nicoleta Baciu
WhatsApp
Garnitură delicioasă, dar ușoară și rapidă, perfectă pentru masa de Crăciun. Sursa foto: freepik.com
Garnitură delicioasă, dar ușoară și rapidă, perfectă pentru masa de Crăciun. Sursa foto: freepik.com
De Crăciun, poți experimenta cu noi preparate care îți vor permite să-ți impresionezi oaspeții. 

Printre acestea, nu uita de garniturile pe baza de conopidă și broccoli. Un preparat cu adevărat simplu de făcut și delicios. Sărbătorile de Crăciun vor testa aptitudinile culinare ale multor oameni. 

Pe lângă mâncarea tradițională, precum sarmalele, friptura, toba, cârnații, caltaboșii, piftia, sunt importante și garniturile.

Îți oferi rețeta unei garnituri de sezon, pe care o poți prepara pentru masa de Crăciun sau de Revelion. Simplă și rapid de preparat, această garnitură pe bază de conopidă și hamsii  va fi apreciată de toată lumea.

Cinci alimente albesc dinții în mod natural și îți aduc un aport mare de vitamine

În plus, broccoli și conopida sunt bogate în vitamine benefice pentru sănătate. Sunt foarte  apreciate pentru proprietățile lor antioxidante și bogăția de vitamine. 

Ingrediente pentru 5 persoane:

400 grame de broccoli;

400 grame conopidă;

10 file de hamsii;

ulei de măsline;

sare și piper după gust.

 

Modul de preparare

Pentru a pregăti acest fel de mâncare va fi necesar să  curăți legumele. Pune legumele într-o oală cu apă clocotită cu sare și fierbe-le câteva minute.  Dacă decizi  să le gătești împreună, nu uita să lași conopida în apă puțin mai mult.


Chiftele de pui, cu brânză și roșii, perfecte pentru un meniu festiv

O tigaie antiaderentă cu puțin ulei de pune pe aragaz. Când uleiul se încinge, adaugă i fileurile de hamsii. Lasă-le se se prăjească câteva minute și apoi adaugă broccoli și buchețele de conopidă.  Mâncarea trebuie servită fierbinte.

Este indicat să consumi  broccoli și buchețele de conopidă cu hamsii în decurs de câteva zile. În acest fel aroma va rămâne intactă, iar mâncarea va fi gustoasă. Poftă bună! 

Salata poloneză de ceapă, pentru preparatele din carne

De asemenea, poți face și o salată din ceapă, după o rețetă poloneză.  Acestă salată din ceapă  se potrivește perfect cu preparatele cu carne.

Pentru a pregăti salata de ceapă, vei avea nevoie de:

ceapa - 1 bucată,
castraveți murați - 2 bucăți,
mere - 3 bucăți,
maioneză - 3 linguri,
smântână - 1 lingură,
muștar - 1 lingură,
suc de lămâie - 1 lingura,
sare, piper - după gust.

 

Iată cum se face salata

Maioneza se amestecă cu smântâna și muștarul. Adaugă sucul de lămâie, sare și piper și amestecă bine. Sosul dressing este gata.

Ceapa și castraveții se toacă mărunt. Curăță merele de coajă, scoateți-le miezul și toacă-le în cuburi mici. Toate legumele se amestecă într-un bol. După aceea, asezonează salata cu sos și amestecă bine. Pune salata la frigider pentru 30 de minute înainte de servire. Poftă bună!

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel