Garda de Mediu: Primăria Timișoara, amendată cu 60.000 de lei din cauza mizeriei de pe străzi
Data publicării:
Autor: Sonia Baciu
WhatsApp
Garda de Mediu Timiș (Facebook)
Garda de Mediu Timiș (Facebook)
Cu un contract de salubrizare de 18 milioane de lei, semnat pe patru ani, Timișoara este ”îngropată” în gunoaie. Garda de Mediu Timiș a dat o amendă de 60.000 de lei, dar a și dispus măsuri urgente pentru curățenia stradală.

Primăria Timișoara a fost amendată cu 60.000 de lei de către comisarii Gărzii de Mediu, în urma unui control efectuat în teren, după o serie de sesizări făcute de către populație și societatea civilă. Situația este cu atât mai bizară, cu cât pentru serviciile de salubrizare se plătesc 18 milioane de euro, pe un contract semnat în 2019 și care este valabil până în 2023. De altfel, reprezentanții GNM CJ Timiș au precizat că pe lângă sancțiunea contravențională au fost dispuse și măsuri urgente pentru salubrizarea stradală.

„Urmare a apariției în presa scrisă și televizată a numeroaselor sesizări cu privire la starea de salubrizare defectuoasă în Municipiul Timișoara, comisarii GNM CJ Timiș au efectuat operativ un control pe raza teritorial administrativă a Municipiului Timișoara, în vederea verificării stării de salubrizare a localității, ocazie cu care s-a constatat că aspectele reclamate se confirmă: starea de salubrizare în Municipiul Timișoara lasă de dorit, pe domeniul public au fost identificate abandonări de deșeuri, măturatul stradal pe lângă borduri lipsește cu desăvârșire, frunzele nu au fost colectate și predate către operatori autorizați.

Pentru neconformitățiile constatate comisarii GNM CJ Timiș  au aplicat sancțiune contravențională, în valoare de 60.000 lei, conform art. 96 alin (2) pct. 3 din  OUG 195/2005 cu modificările și completările ulterioare și au dispus măsuri urgente pentru salubrizarea stradală, respectiv prezentarea la GNM CJ Timiș a  unui grafic de salubrizare pe străzi”, a transmis Garda de Mediu Timiș, pe contul de socializare.

Cine plătește amenda

Liga Vest salută sancționarea administrației locale, dar în același timp susține că această amendă va fi plătită tot din buzunarul timișorenilor, nu din bugetul celui vinovat.

„Din păcate, și pentru acest eșec al administrației Fritz, vom plăti tot noi, timișorenii, căci amenda nu va fi imputată nominal celor ce se fac vinovați de această situație. Acest demers al curățeniei stradale nu este meritul nostru, al Ligii Vest, ci al tuturor oamenilor implicați în această campanie de responsabilizare celor din Primăria Timișoara.

O victorie a bunului simț. Lucrurile nu se opresc aici, iar Liga Vest vă stă la dispoziție pentru orice problemă legată de oraș, ca platformă civică a timișorenilor cărora le pasă”, au scris cei de la Liga Vest. Firma Brantner are un contract încheiat în 2019 cu Primăria Timişoara, pe o perioadă de patru ani, pentru suma maximă de 18 milioane de euro.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel