Garanțiile de securitate ale Rusiei. SUA elaborează un răspuns în colaborare cu Ucraina
Data publicării:
Autor: Julia Pandi
WhatsApp
Sursa foto: Pexels
Sursa foto: Pexels
Administrația SUA a dat un răspuns autorităților ucrainene în urma propunerilor Moscovei privind garanțiile de securitate, luând în considerare și poziția Kievului, a declarat purtătorul de cuvânt al Departamentului de Stat al SUA, Ned Price, citat de tass.com.

Administrația SUA a informat autoritățile ucrainene cu privire la răspunsul scris pentru propunerile Moscovei privind garanțiile de securitate, luând în considerare și poziția Kievului, a declarat, marți, purtătorul de cuvânt al Departamentului de Stat al SUA, Ned Price, într-o conferință de presă.

„Ne-am consultat pe larg cu aliații și partenerii noștri și, bineînțeles, când vine de Ucraina, nu numai că i-am informat și le-am oferit o previzualizare a ceea ce va fi, dar le-am solicitat în mod explicit feedbackul și am încorporat acel feedback în raportul nostru”, a declarat Ned Price în cadrul unei conferințe de presă.

„Dacă forțele ruse trec peste granița cu Ucraina, dacă există o invazie, aceasta va primi un răspuns rapid, sever și unit nu numai din partea Statelor Unite, ci și din partea aliaților și partenerilor noștri”, a adăugat diplomatul. 

Dmitri Peskov: Rusia nu reprezintă o amenințare pentru nimeni

Preocupările cu privire la presupusele pregătiri ale Moscovei pentru o invazie în Ucraina au fost anunțate în vest și în Kiev. Purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a criticat aceste declarații ca fiind o escaladare nefondată a tensiunii, subliniind că Rusia nu reprezintă o amenințare pentru nimeni. Totodată, secretarul de presă al Kremlinului nu a exclus posibilele provocări care să justifice astfel de afirmații și a avertizat că încercările de a rezolva conflictul ucrainean prin forță vor avea consecințe extrem de grave.

Serghei Lavrov: Moscova nu are intenția de a ataca Ucraina

În decembrie, Rusia a emis proiecte obligatorii din punct de vedere juridic privind garanțiile de securitate reciprocă cu SUA și NATO, din cauza „dezvoltării militare” în curs a teritoriului ucrainean de către Organizația Tratatului Atlanticului de Nord. Au existat mai multe discuții pe acest subiect, inclusiv o întâlnire personală între ministrul rus de externe, Serghei Lavrov, și secretarul de stat al SUA, Antony Blinken, unde înaltul diplomat rus a reiterat că Moscova nu are intenția de a ataca Ucraina, informează Tass.com.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel