Data actualizării:
Data publicării:

Gara din Herson, atacată cu rachete de armata rusă. Numărul victimelor încă nu e ştiut

Autor: Florin Răvdan | Categorie: Stiri
WhatsApp
Sursa: Pexels
Sursa: Pexels
Volodimir Zelenski, preşedintele Ucrainei, spune că armata rusă a bombardat gara din Herson. 

Preşedintele Ucrainei transmite, conform Reuters, că numărul victimelor încă nu a fost determinat. 

"A fost o lovitură cu rachete lansate de armata rusă asupra gării. Acolo era un tren care evacua civili. Toate autorităţile sunt la faţa locului. Trebuie să stabilim numărul persoanelor moarte şi rănite. Erau mulţi civili acolo", a declarat Zelenski. 

Cel puţin o persoană a fost ucisă şi alte patru rănite, marţi, într-un bombardament rus asupra unei gări din oraşul Herson, sudul Ucrainei, în timp ce civilii se pregăteau de evacuare, a declarat ministrul de Interne, Igor Klymenko, relatează AFP.

"Herson, seara. În jur de 140 de civili aşteaptau în gară plecarea trenului de evacuare. În acel moment, inamicul a început un bombardament masiv al oraşului", a indicat Igor Klymenko pe Telegram.

Un poliţist a fost ucis, doi civili şi doi poliţişti au fost răniţi de schije, a precizat el.

La rândul său, preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a afirmat că în momentul atacului la faţa locului "se aflau numeroşi civili", precizând că în zonă au fost trimise numeroase echipaje de salvare.

Compania ucraineană de căi ferate Ukrzaliznytsia a anunţat pe Telegram că gara şi trenul au fost avariate. "Situaţia este sub control şi calea ferată este pregătită" să reia circulaţia, a menţionat sursa citată, conform Agerpres.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel