Gara de Nord, pe placul taximetriștilor fără acte în regulă. Amenzi de 28.000 lei în doar două ore
Autor: Neagoe Narcis-Florentin | Publicat pe: 02 iul 2022, 12:18
WhatsApp
Polițiștii locali au sancționat taximetriștii fără acte în regulă cu 43.000 de lei într-o singură săptămână.

În ultima săptămână, poliţiştii locali au aplicat taximetriştilor din Capitală amenzi totale de peste 43.000 de lei, iar 28.000 de lei au reprezentat doar sancţiuni aplicate joi, în decurs de două ore, la Gara de Nord.

Controalele din ultimele şapte zile au avut loc la Piaţa Romană şi Gara de Nord şi au vizat depistarea şi sancţionarea şoferilor care încalcă prevederile Legii taximetriei şi ale Regulamentului privind serviciului public de transport local în regim de taxi, informează Poliţia Locală a Capitalei, pe Facebook.

Din 76 de taxiuri controlate, 23 aveau probleme

Poliţiştii locali şi cei ai Biroului de Poliţie Transporturi Feroviare Gara de Nord au verificat documentele aferente unui număr de 76 de taxiuri, 23 conducători auto fiind depistaţi cu nereguli.

"Pentru neeliberarea bonului fiscal la sfârşitul cursei, lipsa echipamentelor radio de emisie recepţie, cât şi neprezentarea documentelor justificative şoferii vinovaţi au fost sancţionaţi contravenţional cu amenzi totale de peste 43.000 de lei. Trei sferturi din acestea au fost aplicate, joi, la Gara de Nord, acolo unde, în decurs de două ore, poliţiştii locali au sancţionat 11 conducători auto ce ofereau servicii de taxi cu încălcarea legislaţiei. Nouă autorizaţii taxi au fost reţinute, ca măsuri complementare", precizează sursa citată. Poliţia Locală Bucureşti transmite că va continua acţiunile pentru verificarea legalităţii activităţii de transport public în regim de taxi. 

Taximetriștii din Centrul Vechi din București, buni de plată

În ultimul weekend al lunii mai, poliţiştii locali de la Serviciile Control Transporturi şi Circulaţie Rutieră şi agenţii Brigăzii Rutiere Bucureşti au aplicat amenzi de 26.500 de lei taximetriştilor din Centrul Istoric, pentru suprataxare, neeliberare de bon fiscal, lipsa staţiei radio, a informat, luni, Primăria Capitalei, citată de Agrepres.

Poliţiştii au verificat documentele de transport pentru 51 de autovehicule, 11 conducători auto fiind sancţionaţi contravenţional pentru abateri de la Legea taximetriei, se arată într-un comunicat al Primăriei Capitalei transmis Agerpres.

Încălcări ale Legii 38/2003 privind transportul în regim de taxi au fost constatate şi la Gara de Nord, unde, vineri, poliţiştii locali au aplicat sancţiuni contravenţionale în valoare de alte câteva mii de lei. Cinci autorizaţii de taxi au fost reţinute, ca măsuri complementare.

„Acţiunile DGPLCMB în vederea asigurării unui cadru civilizat al activităţii de transport public în regim taxi, în Capitală, vor continua. Pentru a sesiza problemele întâmpinate în relaţia cu conducătorii de taxi, cetăţenii pot apela linia verde pusă la dispoziţie de Primăria Capitalei - 0800.800.868 sau dispeceratul Poliţiei Locale a Municipiului Bucureşti la 021/9752”, se precizează în comunicatul Primăriei.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?