Data publicării:

Ganglion umflat, când devine un semnal de alarmă

Autor: Steluța Indrei | Categorie: Sanatate
WhatsApp

Apariția unui ganglion umflat este cel mai adesea semnul unei infecții benigne, dar poate fi și un semnal de alarmă care trebuie să te trimită la medic. Iată la ce trebuie să fii atent. 

Prima cauză care trebuie căutată atunci când descoperi un ganglion umflat este o infecție. Dacă ganglionul se află la nivelul gâtului sau sub maxilar, este vorba adesea de o infecție în sfera ORL sau de un abces dentar ori o carie.

Dacă ganglionul este în zona inghinală, trebuie verificată o infecție cutanată la nivelul piciorului sau la nivelul organelor genitale. Tot aici în zona inghinală este necesară o examinare medicală atentă pentru a vedea dacă nu cumva este vorba despre o hernie inghinală care poate avea un aspect similar. 

Un ganglion umflat în zona axilară poate semnala o infecție la nivelul brațului sau mâinii. 

În general, creșterea în volum a unui ganglion, numită de medici adenopatie, este însoțită și de alte semne, care ajută la orientarea diagnosticului. Dacă ganglionii scad în dimensiuni în câteva zile, pe măsura dispariției infecției, atunci este un semn bun și confirmă acest diagnostic. 

Ganglion umflat: când poate fi vorba de ceva mai grav

Primul semnal de alarmă în cazul unui ganglion umflat este persistența lui peste 3 săptămâni. În plus, dacă are o consistență dură, este imobil și nedureros, atunci ar trebui să mergi la medic pentru investigații suplimentare. Un astfel de ganglion poate fi semnul unei patologii grave, cum ar fi un cancer, un limfom sau un melanom. 

Anumite infecții cronice, cum ar fi SIDA, se pot manifesta de asemenea prin adenopatii multiple și persistente. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel