GALERIE FOTO - Imaginile momentului de la PROTEST
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Giorgiana Croitoru
WhatsApp
Mii de oameni din toată țara au ieșit în stradă.

Proteste cu cruci și COLIVĂ în România. Protestatari GAZAȚI, luați de ambulanță - LIVE UPDATE

Mii de oameni din toată țara au ieșit în stradă în ziua în care România a înregistrat cel mai mare număr de cazuri de COVID-19 de la începutul pandemiei, din februarie 2020.

12.590 de cazuri noi s-au înregistrat sâmbătă, 2 octombrie, iar secțiile ATI sunt pline, fiind internați peste 1400 de bolnavi cu coronavirus.

O parte dintre manifestanţi au blocat circulaţia rutieră în zona Piaţa Universităţii, unde se desfăşoară o acţiune de protest organizată de Alianţa pentru Unirea Românilor.

Copreşedintele AUR Claudiu Târziu a declarat sâmbătă, la protestul care a avut loc în Piaţa Universităţii împotriva restricţiilor instituite de autorităţi în contextul pandemiei, că Guvernul Cîţu trebuie să plece acasă.

"Guvernul Cîţu trebuie să plece acasă. Trebuie să înceteze politica de discriminare a unor români, trebuie să înceteze politica de învrăjbire a unor categorii de români împotriva celorlalţi, trebuie să înceteze atacurile la adresa bisericii noastre naţionale (...). Klaus Iohannis a recunoscut cu jumătate de gură că acest stat a eşuat, dar nu a eşuat doar în a-şi apăra cetăţenii de boală, a eşuat pe toate planurile, a eşuat pe plan internaţional, a eşuat pe plan economic, a eşuat pe plan medical, a eşuat să guverneze normal. Au vrut să ne propună o nouă normalitate, să ne închidă în case, să ne pună botniţe (...), să ne vaccineze", a spus Claudiu Târziu, citează Agerpres.

Protestatarii au strigat printre altele: "Demisia!", "Libertate!", "Ruşine, ruşine, ruşine să vă fie!". Unii au steaguri tricolore.

BILANȚ COVID 19, 2 octombrie 2021. Criză în valul 4: Ziua și recordurile în România. Infectări / decese

Până astăzi, 2 octombrie, pe teritoriul României au fost înregistrate 1.257.145 de cazuri de infectare cu noul coronavirus (COVID – 19), dintre care 1.945 sunt ale unor pacienți reinfectați, testați pozitiv la o perioadă mai mare de 180 de zile după prima infectare. 1.127.564 de pacienți au fost declarați vindecați. 

În ultimele 24 de ore au fost înregistrate 12.590 de cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19), dintre care 177 sunt ale unor pacienți reinfectați, testați pozitiv la o perioadă mai mare de 180 de zile după prima infectare.

Decese în ultimele 24 de ore

În intervalul 01.10.2021 (10:00) – 02.10.2021 (10:00) au fost raportate de către INSP 184 de decese (96 bărbați și 88 femei), ale unor pacienți infectați cu noul coronavirus, internați în spitalele din Arad, Argeș, Bacău, Bihor, Bistrița-Năsăud, Botoșani, Brăila, Brașov, Buzău, Caraș-Severin, Călărași, Cluj, Constanța, Covasna, Dâmbovița, Dolj, Galați, Giurgiu, Harghita, Ilfov, Maramureș, Mehedinți, Mureș, Neamț, Olt, Prahova, Satu Mare, Sălaj, Sibiu, Suceava, Teleorman, Timiș, Tulcea, Vaslui, Vâlcea, Vrancea și Municipiul București.

Dintre cele 184 de decese, 2 au fost înregistrate la categoria de vârstă  30-39 ani, 10 la categoria de vârstă 40-49 ani, 14 la categoria de vârstă 50-59 ani, 45 la categoria de vârstă 60-69 ani, 67 la categoria de vârstă 70-79 ani și 46 la categoria de vârstă peste 80 ani.

151 dintre decesele înregistrate sunt ale unor pacienți care au prezentat comorbidități, 4 pacienți decedați nu au înregistrat comorbidități, iar pentru 29 de pacienți decedați nu au fost raportate comorbidități până în prezent.

Din totalul de 184 de pacienți decedați, 170 erau nevaccinați și 14 vaccinați. Pacienții decedați vaccinați aveau vârste cuprinse între 40 și 79 de ani. 11 dintre pacienții vaccinați care au decedat prezentau comorbidități, iar pentru 3 dintre ei nu au fost raportate comorbidități până în prezent.

Nu au fost raportate decese anterioare intervalului de referință. (Citește mai mult AICI)

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel