Galațiul, legat de Pădurea Gârboavele și Smârdan cu piste de biciclete
Data publicării:
Autor: Crişan Andreescu
WhatsApp
O investiție mult așteptată de către toți pasionații de biciclete din Galați: proiectul pistei de biciclete care va lega municipiul Galați de Pădurea Gârboavele și Smârdan, a anunțat Costel Fotea, președintele Consiliului Județean.

"Este un proiect la care țin foarte mult și pe care ni l-am dorit de mult timp.Acest proiect ambițios, unic în regiune, va oferi o experiență de neuitat iubitorilor de ciclism, cu o pistă modernă de 22,8 kilometri, departe de agitația urbană.

Traseul va porni de la Lacul Vânători, trecând prin satul Costi, pe la Vânători și Odaia Manolache, loc din care cicliștii pot alege ruta spre Pădurea Gârboavele sau ruta Cișmele – Smârdan – intersecția cu DJ251.

Pista va fi dotată cu tot ce este necesar pentru o plimbare sigură și plăcută: două sensuri, rasteluri, sisteme de monitorizare, echipamente de protecție, pasaje și poduri unde este nevoie, precum și iluminat public, pentru ca toți bicicliștii să poată circula și pe timpul nopții.

Valoarea investiției se ridică la peste 24 de milioane de lei (aproape 5 milioane de euro), din care 22 de milioane de lei vor fi obținuți prin fonduri europene.

De asemenea, avem deja finalizată licitația pentru desemnarea constructorului, astfel că zilele acestea vom emite ordinul de începere proiectare și execuție", a anunțat Costel Fotea.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel