Data actualizării:
Data publicării:

Peste 1600 de ucraineni au intrat in România prin punctul de trecere al frontierei din județul Galați

Autor: Elena Didila | Categorie: Stiri
WhatsApp
Foto Ilustrativ
Foto Ilustrativ
Un număr de 1.631 de cetăţeni ucraineni au intrat în ţară în ultimele 24 de ore, prin punctele de trecere a frontierei din judeţul Galaţi, dar niciunul nu a solicitat azil, informează, sâmbătă, Prefectura Galaţi. Potrivit sursei citate, 602 ucraineni au intrat prin PTF Galaţi rutier, iar 1.029 prin PTF Oancea.

Pentru solicitanţii de azil din Ucraina, în cadrul Centrului Regional de Proceduri şi Cazare a Solicitanţilor de Azil Galaţi sunt disponibile 231 locuri, din care doar unul este ocupat.

Pentru migranţii din Ucraina aflaţi în tranzit, Primăria municipiului Galaţi a pus la dispoziţie un bloc cu 130 de locuri, din care 91 ocupate, iar în Baza Sportivă Siderurgistul, în sălile de sport, sunt 150 locuri din care patru sunt ocupate, scrie Agerpres.

De asemenea, la căminele studenţeşti aparţinând Universităţii "Dunărea de Jos" Galaţi sunt 530 de locuri, din care 505 ocupate, iar în internatele şi sălile de sport aparţinând unităţilor de învăţământ din judeţ sunt 340 de locuri, din care 188 ocupate.

În municipiul Galaţi a fost organizată şi o tabără mobilă pe stadionul Dunărea cu 402 locuri, toate libere la acest moment. Pensiunile şi ONG-urile din judeţul Galaţi au pus la dispoziţie 436 de locuri, din care 128 sunt ocupate.

Totodată, în Centrul Social Comunitar din Şendreni sunt 30 de locuri, toate libere. 

Gratuități la transport pentru refugiații din Ucraina. Ce a hotărât Guvernul

Purtătorul de cuvânt al Guvernului, Dan Cărbunaru, a declarat, după ședința de Guvern, că este vorba despre gratuităţi şi facilităţi în transportul feroviar, rutier, naval și aerian, pentru cei care nu cer azil în România, scrie Mediafax.

Astfel:

- se acordă gratuitate la toate călătoriile efectuate cu trenul regio și InterRegio, clasa a doua, pe perioada staționării temporare sau a tranzitării României

- scutirea de la plata tarifelor pentru trecerea cu bacul pe ruta Isaccea - Orlivka, precum și acordarea de gratuitate pentru transportul fluvial pe ruta Isaccea - Galați

- acordarea de gratuitate la transportul rutier național sau internațional pe perioada staționării sau tranzitării României

 - scutirea de la perceperea taxelor aferente autorizațiilor de transport de persoane și marfă.

În situații excepționale, la solicitarea Ministerului Afacerilor de Interne, se vor putea organiza transporturi gratuite ale celor care vor să părăsească România cu curse charter, acordul statului de destinație urmând să se transmită Ministerului Transporturilor, a spus Cărbunaru.

Citiți intreaga știre aici

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel