Galați: Centru regional de tratare modernă a litiazei renale
Autor: Crişan Andreescu | Publicat pe: 09 iun 2023, 11:02
WhatsApp
De la an la an, pacienții beneficiază la Galați de noi și noi tratamente și proceduri medicale, astfel încât să nu mai fie nevoiți să se deplaseze la București, Târgu Mureș sau Iași, precizează Costel Fotea, președintele PSD al Consiliului Județean Galați. 

"De aceea, am adus și aducem aparatură medicală nouă și performantă.

Un exemplu pozitiv vine, astăzi, de la Spitalul Județean, mai exact din blocul operator, acolo unde medicii urologi au realizat o procedură medicală complexă (nefrolitotomie percutanată, cu ajutorul nefroscopului și a sursei de litotriție cu ultrasunet) pentru tratarea litiazei renale.

Practic, cu ajutorul echipamentelor medicale achiziționate de către Consiliul Județean, medicii urologi au reușit să spargă și să extragă pietrele din rinichiul unui pacient printr-o metodă minim invazivă. De altfel, această procedură medicală se realizează de puțin timp și la Galați.

În afară de spitalul din Iași, Galațiul este singurul centru din regiunea Moldovei unde se poate realiza o astfel de intervenție, care înlocuiește clasica operație, cea care presupune riscuri mult mai mari pentru pacient.

Medicii au declarat că intervenția a decurs bine, iar pacientul, care risca o infecție renală gravă, se va recupera repede, în doar câteva zile.

Felicitări întregii echipe medicale!", precizează președintele CJ Galați.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?