Gala Premiilor Uniunii Zariștilor Profesioniști din România
Data publicării:
Autor: Crişan Andreescu
WhatsApp
Dan Constantin alături de Lavinia Șandru și Adrian Ursu
Dan Constantin alături de Lavinia Șandru și Adrian Ursu
Unul dintre cele mai importante evenimente ale breslei jurnaliștilor, Gala Premiilor anuale ale Uniunii Ziariștilor Profesioniști din România, a încheiat o nouă ediție a concursului „Pandemie și patriotism” care a relevat importanța și valoarea pentru societatea românească a presei independente.

În deschiderea evenimentului, președintele UZPR, Sorin Stanciu, a menționat implicațiile pentru întreaga breaslă a jurnaliștilor a Premiilor anuale ale UZPR, deschise și jurnaliștilor care nu sunt membri ai UZPR, precum și forța organizației care numără în prezent peste 4.300 de membri.

Unul dintre cele mai emoționante momente a fost o înregistrare cu motivele pentru care regretatul președinte al UZPR, Dor Dinu Glăvan, a ținut să alăture temele pandemie și patriotism într-un același concurs care să dea măsura extraordinarei adaptabilități și versatilități a jurnaliștilor români. 

Conducerea UZPR – președintele Sorin Stanciu, vicepreședintele Miron Manega, secretarul general Mădălina Corina Diaconu – alături de purtătorul de cuvânt Lavinia Șandru, președinți de filiale, personalităţi ale presei, au premiat, rând pe rând, condeie redutabile, seniori cu o îndelungată experiență de presă și tineri jurnaliști care deschid drumul noi ere a presei, plină de provocări, dar și de eforturi de a relata pentru public la cele mai înalte standarde. Rând pe rând și-au primit distincțiile UZPR, susținuți de câte un Laudatio din partea colegilor de breaslă, Iancu Aizic, Tanța Tănăsescu, Veginia Vedinaș, Pompiliu Comșa, Dan Constantin, Sorin Ghilea, redacția DADA Tv, Claudiu Dumitrache, Maria Țoghină, Mihai Pânzaru PIM, Petrică Butuc, Neculai Muscalu, Laurențiu Sfinteș, Daniela Cupșe Apostoaiei, Cornel Sorescu, Cristi Popovici, preot Eugen Tănăsescu, Sergiu Cioiu. 

Prezent la eveniment, Toni Greblă, prefectul Capitalei, și-a exprimat respectul pentru mass-media și slujitorii săi, menționând relația excelentă cu presa în deceniile sale de activitate publică. La rândul său, Dan Cărbunaru, purtătorul de cuvânt al Guvernului, a exprimat un mesaj de susținere și de apreciere din partea primului ministru Nicolae Ciucă, adăugând și aprecierile sale personale, ca fost jurnalist, pentru efortul de fiecare zi al gazetarilor. 

Gala Premiilor UZPR, care a distins excelența în profesie, s-a constituit, o dată în plus, într-un eveniment de marcă al toamnei jurnalistice românești, coagulând energiile unei bresle fundamentale pentru societatea din România.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel