Gala Premiilor EXCELSIOR. Câştigător, prima ediţie
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Rodica Mitu
WhatsApp
Pe 10 decembrie, TVR2 a transmis în direct prima ediție a Galei Premiilor EXCELSIOR .  Marele câștigător a fost desemnat Corul de Copii și Tineret „Symbol” . 

Organizat de Primăria Capitalei, prin Teatrul EXCELSIOR, în parteneriat cu Societatea Română de Televiziune și Ministerul Educației Naționale, evenimentul își propune să premieze cele mai reprezentative coruri școlare din România, să aducă în atenția tuturor talentul noilor generații și să promoveze, totodată, valorile naționale.

Premiul al II-lea a fost câștigat de Corul de Copii „Unison". În câștigarea acestui premiu, un rol foarte important l-a avut publicul telespectator, care a votat prin SMS la numărul special dedicat televotingului. Corul de Copii „Unison" a primit șapte puncte de la juriul de specialitate și zece puncte din partea publicului. Astfel, a ajuns să aibă același punctaj precum Corul de Copii și Tineret „Symbol", câștigătorul fiind departajat, însă, de notele mai mari primite din partea juriului.

Premiul al III-lea a mers la Corul de Copii „Meloritm", care a primit același număr de puncte atât de la juriul de specialitate, cât și de la telespectatori.

Cele zece coruri finaliste selectate de către membrii juriului pentru a participa la prima ediție a Galei Premiilor EXCELSIOR au fost: Corul „Angeli Junior", Corul „Bravissimo", Corul „Sfânta Elisabeta", Corul „Unison", Corala „Fantasia", Corul de Copii „Meloritm," Corul „Orfeu", Corala de fete „Ciprian Porumbescu", Corul „Soli Deo Gloria" și Corul de Copii și Tineret „Symbol". De la cei mai mici copii și până la adolescenți, cei peste 450 de participanți au adus bucurie din toate colțurile țării, s-au cunoscut și au transformat un simplu concurs într-o frumoasă și productivă întâlnire. Indiferent de rezultate, toți participanții au fost recompensați cu o experiența inegalabilă, transmisă în direct de postul național de televiziune.

Juriu

Juriul finalei concursului Gala Premiilor EXCELSIOR a fost format din: maestrul Gheorghe Zamfir (Președintele Juriului) – muzician de renume internațional, doctor în muzică, compozitor și dirijor, prof.univ.dr. Valentin Gruescu – maestru dirijor, Daniel Jinga – maestru de cor al Operei Naționale București, Adrian Găzdaru – Director al Teatrului EXCELSIOR și Ana Maria Târâlă – redactor muzical al TVR.

Momente emoţionante

Evenimentul a fost prezentat de Iuliana Tudor și Liana Stanciu, iar organizatorii au oferit mai multe surprize participanților și telespectatorilor: un moment emoționat în deschiderea galei - Ave Maria de Franz Schubert, interpretat de maestrul Gheorghe Zamfir și Corului „Accoustic", dirijat de Daniel Jinga, precum și două recitaluri ale artistelor Ruslana și Helena Paparizou, laureate ale edițiilor anterioare ale concursului Eurovision. Momentul final al Galei a fost unul spectaculos, laureații interpretând alături de Helena Paparizou piesa My Number One, care i-a adus artistei marele trofeu al Concursului Muzical Eurovision, în 2005.

Gala Premiilor EXCELSIOR are drept scop promovarea tinerelor talente și oferă ocazia unei întâlniri importante a profesioniștilor din întreaga țară, membri ai grupurilor corale școlare. Evenimentul urmărește să pună în valoare personalitatea artistică a corurilor și calitatea interpretării vocale a copiilor școlari și liceeni. Corul câștigător va beneficia de realizarea unui videoclip în parteneriat cu Televiziunea Română și de promovarea activității sale pe toate canalele mass-media.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel