Gala Cine Magnific - Ștefan Iordache. Florea: Nu vrem să stabilim recorduri
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Ema Apostu
WhatsApp
În amintirea lui Ștefan Iordache, actori care i-au fost prieteni și colegi s-au întâlnit, luni seara, la Teatrul Apollo 111 din București. În premieră în acest an, Gala Cine Magnific a fost organizată de Centrul Cultural și de Tineret "Ștefan Iordache" Sector 5.

Primarul Daniel Florea a evocat faptul că Ștefan Iordache a trăit în sectorul 5, iar la centrul cultural care îi poartă numele se află chipul marelui actor, cu peste 100.000 de piese într-un puzzle lucrat de elevii de la școlile și liceele din sector. "Nu vrem să stabilim recorduri, vrem doar să păstrăm viu chipul acestui vârf al frumuseții neamului românesc, care are un filon remarcabil de sensibilitate", a declarat primarul sectorului 5, Daniel Florea.

Cum a decurs evenimentul

Seara a fost deschisă cu un recital al cvartetului "Imagine", iar actorii Gabriela Popescu, Lavinia Șandru și Marius Bodochi au recitat poezii in memoriam. Poveștile amuzante ale Danei Dembinski despre întâmplări din turnee cu marele actor au dezvăluit fațete neștiute ale personalității "urieșescului" Ștefan Iordache, cum îl numea Olga Tudorache. Florin Chilian, la rândul său, a povestit publicului multe amintiri despre prietenul său și a cântat piesele din repertoriul său, pe care Ștefan Iordache le iubea. Mariana Pachis a ilustrat toate poveștile, sensibil, prin tehnica Sand Art.

Gala Cine Magnific s-a încheiat cu vizionarea filmului "Noiembrie, ultimul bal", regizat de Dan Pița, un alt uriaș talent, prieten al celui ce a fost Ștefan Iordache.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel