Data publicării:

Gafa ”stânjenitoare” pentru care interviul cu Boris Johnson a fost anulat de BBC

Autor: Sonia Baciu | Categorie: Stiri
WhatsApp
FOTO: Agerpres
FOTO: Agerpres
Fostul premier britanic, Boris Johnson, trebuia să acorde un interviu BBC, prilej cu care urma să își promoveze volumul de memorii.

Citește și: Boris Johnson, ”dezlănțuit” la adresa lui Emmanuel Macron: O adevărată pacoste

Interviul prin care fostul premier Boris Johnson urma să își promoveze volumul de memorii a fost anulat de către BBC, după o prezentatoarea TV i-ar fi trimis din greșeală notițele pregătitoare pentru întrebările care urma să i le adreseze, informează Reuters, citat de Agerpres.

Laura Kuenssberg, fost editor politic al BBC și în prezent gazda principalului său program de știri matinale din fiecare duminică, a declarat că i-a trimis din greșeală lui Boris Johnson notițele ”într-un mesaj destinat echipei” sale și că acest lucru a însemnat că interviul a trebuit să fie anulat.

”Este foarte frustrant și nu are rost să pretindem că nu ar fi altfel decât stânjenitor și dezamăgitor, deoarece există o mulțime de întrebări importante care trebuie puse”, a declarat Laura Kuenssberg pe platforma X. ”Dar lăsând deoparte fețele rușinate, onestitatea este cea mai bună politică”, a adăugat ea.

În calitatea sa de post public de radio și televiziune, BBC este supus unei presiuni uriașe cu privire la modul în care îi trage la răspundere pe politicieni, iar corespondenții săi principali pe teme politice sunt adeseori acuzați pe rețelele sociale că favorizează un partid în detrimentul altuia.

Interviul urma să fie difuzat joi seară și fusese anunțat ca fiind primul interviu TV important pe care Boris Johnson trebuia să îl acorde pentru a-și promova volumul de memorii.

În acest interviu, Boris Johnson ar fi urmat să discute despre felul în care guvernul său a gestionat pandemia de COVID-19 și despre petrecerile organizate la Downing Street Nr. 10, care au contribuit la încheierea mandatului său de premier.

Boris Johnson, care a fost prim-ministru al Regatului Unit din 2019 până în 2022, își va publica volumul de memorii, intitulat ”Unleashed”, pe 10 octombrie.

Un purtător de cuvânt al BBC a declarat că greșeala comisă de Laura Kuenssberg a făcut ca interviul să devină ”imposibil de susținut” și că postul public de radioteleviziune și echipa lui Boris Johnson au convenit să îl anuleze. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel