Gafa premierului Spaniei aflat într-o misiune în Kenya: ”O onoare să fiu în Senegal”
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Elena Didila
WhatsApp
Pedro Sanchez, premierul Spaniei. Sursa Agerpres
Pedro Sanchez, premierul Spaniei. Sursa Agerpres
Premierul spaniol a confundat de două ori țările în conferința de presă cu președintele națiunii, care l-a corectat a doua oară dar a luat-o cu ironie, zâmbind la eroare.

Premierul spaniol, Pedro Sanchez, a fost primit la Nairobi de către președintele kenyan, William Ruto. Vizita istorică a fost marcată de o dublă gafă, care din fericire a fost întâmpinată cu zâmbet de președintele gazdă. Sanchez s-a încurcat de două ori confundând Kenya cu Senegal, o țară care se află la 6 mii de kilometri distanță și se află de cealaltă parte a continentului, potrivit Europa Today.

”Cred că Spania este, de asemenea, un potențial aliat, în multe domenii și că putem lucra împreună cu Senegal pentru a aborda provocările comune cu care se confruntă societățile noastre”, a spus Sanchez în cadrul la conferinței cu omologul său Kenyan. Apoi, mai târziu, în discursul său, el s-a adresat președintelui Ruto, căruia i-a spus: ”Sunt foarte onorat să fiu unul dintre liderii internaționali care au vizitat Senegalul și aștept cu nerăbdare să lucrez cu dumneavoastră”. În acest moment liderul kenyan l-a întrerupt corectându-l: ” Kenya, nu Senegal”.

După intervenția liderului Kenyan, premierul spaniolul, mortificat, s-a corectat: ”Oh, Kenya, sorry, sorry”. Liderul african a preluat cu ironie incidentul și a început să râdă în timp ce Sánchez continua să vorbească.

Citește și:

Premierul Spaniei, idee amuzantă pentru a economisi energie: Oficialii de stat să nu mai poarte... cravată

Premierul Spaniei, Pedro Sanchez, le-a cerut miniştrilor şi altor oficiali de stat să îi urmeze exemplul şi să nu mai poarte cravată, pentru a economisi energie prin reducerea consumului cu aerul condiţionat, transmite AFP și Agerpres.

El a apărut fără cravată şi cu gulerul cămăşii descheiat la o conferinţă de presă la Madrid şi a atras atenţia presei asupra acestei ţinute. "Mi-ar plăcea să observaţi că nu port cravată. Asta înseamnă că putem cu toţii să facem economii din punct de vedere energetic".

AFP menţionează că Sanchez poartă de obicei ţinute sobre, cu costum şi cravată, de câte ori apare în public şi în special la întâlnirile cu jurnaliştii.

Prim-ministrul s-a adresat şi sectorului privat: "Dacă nu este deja cazul, mi-ar plăcea să nu purtaţi cravată când nu este necesar. Astfel puteţi contribui, ca şi noi, la economiile de energie care sunt atât de necesare în ţara noastră".

Miniștrii vor adopta măsuri de economisire a energiei - dar nu au dat detalii despre acestea

Şeful guvernului spaniol a anunţat că miniştrii vor adopta luni mai multe "măsuri urgente" - despre care nu a dat detalii - pentru economisirea energiei, "în concordanţă cu ceea ce fac alte ţări europene".

Spania a acţionat recent pentru reducerea consumului de energie în cadrul eforturilor cerute de Uniunea Europeană pentru a elimina dependenţa de gazele naturale importate din Rusia. Printre altele, a fost încurajată telemunca, cu scopul de a limita utilizarea aerului condiţionat în sediile instituţiilor publice şi s-a recomandat reglarea climatizării la cel puţin 27 de grade şi a încălzirii pe timp de iarnă la maximum 19 grade.


Citește mai mult AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel