Gafă Paris. Yvette Fulicea, șefa ICR, și-a dat demisia
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Crişan Andreescu
WhatsApp
Yvette Fulicea, directoarea ICR Paris, și-a prezentat vineri demisia, ca urmare a incidentului cu invitațiile pentru recepția ocazionată de vizita președintelui Klaus Iohannis la Paris.

"Doamna Yvette Fulicea și-a prezentat vineri, 13 februarie 2015, demisia din funcția de director al Institutului Cultural Român de la Paris. Demisia a fost acceptată de președintele Institutului Cultural Român", se arată într-un comunicat al ICR, precizează Agerpres.

Marți, președintele ICR, Lilian Zamfiroiu, a propus declanșarea procedurii de revocare din funcția de director al ICR de la Paris a lui Yvette Fulicea.

Citește și: GAFĂ. Diplomat concediat de MAE, după incidentul de la Paris

În urma aceluiași incident, ministrul Afacerilor Externe, Bogdan Aurescu, a dispus de urgență încheierea misiunii permanente la Ambasada României din Franța a diplomatei responsabile de incident, precum și încetarea detașării și a raporturilor de muncă ale acesteia cu MAE.

Scriitorul Radu Portocală afirmă, într-o scrisoare adresată ambasadorului României la Paris, Bogdan Mazuru, că e-mailul în care a primit invitația la o recepție organizată cu ocazia vizitei președintelui Klaus Iohannis în Franța conținea un fișier în care erau trecute numele celor invitați și diverse comentarii precum "indezirabil", "scârbos" sau "vrea cu soția".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel