Gafa lui Traian Igaș trădează legătura dintre primarul PDL și bătăușii din Deta
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
val-valcu
val-valcu

Ce au făcut autoritățile timp de 16 ore, până la prima reacție în cazul scandalului din  Deta? Dar primarul, de ce a tăcut până în seara zilei de duminică? Probabil,  a durat ceva până s-au terminat negocierile între șefii de la București și gașca din teritoriu, susținută de reprezentantul acesteia în guvern, ministrul de Interne Traian Igaș. 

Concluzia: partidul își va proteja primarul, declarațiile tranșante ale liderilor locali (Popoviciu, Ostaficiuc) având chiar rolul de a forța mâna conducerii centrale. Între timp, mașinăria de propagandă care i-a obținut două mandate lui Băsescu a avut răgazul necesar pregătirii campaniei pentru spălarea imaginii. Patru sunt direcțiile de acțiune, pe care le puteți identifica în toate mesajele lansate de susținătorii regimului, în presă:

1. Incidentul are drept cauză o defecțiune a Poliției (Nu-i greu să sacrifici câțiva pioni, oricum polițiștii au din ce trăi, lângă vama cu Serbia).

2.Nu politizați incidentul! (PDL nu are nicio răspundere. De vină ar fi cei 20 de ani etc...).

3.Copiii primarului sunt majori și răspund pentru faptele lor (Încercare de atragere a simpatiei pentru pedelistul Roman, care  e o victimă a destinului. Câți părinți n-au astfel de necazuri?).

4.Victimele sunt infractori de etnie roma (Mesaj dificil de strecurat, dar care va capitaliza nemulțumiri ale majoritarilor).

Toată această construcție a fost aruncată în aer de Traian Igaș. Ca să reziste, eșafodajul de lozinci se baza pe ideea că nu există o legătură între funcția părintelui, de tartor local PDL, și scandalurile în care se băgau odraslele acestuia. La Realitatea TV, în emisiunea Laurei Chiriac, ministrul Igaș a spus că lucrurile stau exact pe dos. ”Am fost informat despre incident la ora 6 dimineața!”, a declarat ministrul de Interne. De câte ori se bat două găști într-o cârciumă este trezit șeful Internelor cu noaptea-n cap, duminica? Și dacă a fost informat ministrul, personal, la 3 ore după scandal, de ce au venit polițiștii să ia declarații victimelor abia la 10,30, când jurnalistul Dragoș Boța ieșea din spital, după ce vorbise cu oamenii tăiați cu sabia? De ce s-a așteptat ca fiul mai mare al primarului PDL să șteargă putina, înainte să înceapă căutarea sa de către Poliție? Cum putem ști că informațiile primite de Igaș n-au venit de la partid, mai precis de la părintele presupușilor agresori sau de la susținătorii acestuia, Popoviciu și Ostaficiuc? Putem să excludem ipoteza că bătaia este o reglare de conturi între traficanți? Sau că există legături între clanurile țigănești și fiii primarului încă din timpul campaniei electorale, când Opoziția acuza un desant de autobuze, în zona Deta? Acestea sunt întrebările esențiale. Restul e campania unor oameni disperați că, odată cu schimbarea de regim, începe cu adevărat ancheta acestor scandaluri.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel