Data publicării:

Gafă la Bruxelles: UE se răzgândește după ce realizează că nu are ce fonduri de ajutor să suspende pentru Palestina

Autor: Alexandru Negrici | Categorie: Stiri
WhatsApp
FOTO: Pixabay
FOTO: Pixabay
Comisia Europeană a declarat luni că plățile de ajutor pentru palestinieni nu vor fi suspendate, contrazicând direct o declarație făcută mai devreme, în aceeași zi, de comisarul european pentru Vecinătate și Extindere, scrie Reuters.

Comisia a spus că va demara o revizuire a asistenței sale pentru Palestina în urma atacului Hamas asupra Israelului din weekend.

"Până atunci, deoarece nu erau prevăzute plăți, nu va fi nicio suspendare a plăților", a declarat Comisia într-un comunicat.

Tot luni, mai devreme, Oliver Varhelyi, Comisarul European pentru Vecinătate și Extindere, a afirmat pe platforma de social media X că aceeași instituție care se contrazice acum - Comisia Europeană - analizează toate plățile sale de ajutor pentru dezvoltare destinate palestinienilor.

"Dimensiunea terorii și brutalității împotriva Israelului și a poporului său marchează un punct de cotitură", a afirmat Oliver Varhelyi, comisarul european pentru Vecinătate și Extindere, într-o postare pe rețelele sociale. "Nu mai poate fi vorba de o abordare obișnuită."

Militanții Hamas au ucis 700 de israelieni și au răpit zeci, în cea mai gravă incursiune de acest fel de la războiul Yom Kippur, acum 50 de ani, ceea ce a determinat Israelul să răspundă cu cel mai intens bombardament asupra Fâșiei Gaza, în urma căruia au murit peste 400 de persoane.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel