Gafa incredibilă făcută de italieni. Un român a rămas cu gura căscată
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp

Un român aflat la cumpărături în Italia a rămas cu gura căscată atunci când a observat ce se scria despre România pe un raft.

Românul se afla în supermarket, când la un moment dat, a ajuns în dreptul unui raft cu produse românești. Bucuria i-a fost curmată repede când s-a uitat mai bine și a observat că în dreptul produselor stătea mândră stema Republicii Socialiste România, scrie gazetaromânească.ro.

"Nu mica mi-a fost mirarea zilele trecute cand, cautand un articol intr-un magazin "Carrefour Market" am ramas blocat in fata unui raft cu sticle, cu capace rosii, pe care scria cu litere (cam de marimea celor cu care incep articolele senzationale de prin presa romaneasca) "Bors". Am exclamat ca un englez sadea "Wow" si am continuat sa-mi incant privirea cu cutiile de pateu, borcanele cu ardei iuti, covrigei, eugenii, cand.... hop ! M-am dezumflat.

Deasupra raftului cu produse romanesti, care deja au inceput sa ma bucure si sa-mi trezeasca amintiri uitate, trona cu nesimtire stema Republicii Socialiste Romania ! Pentru ca gafa sa fie monumentala, sub acel tricolor cu odioasa stema, statea scris in italiana "Terra Romena" iar o traducere improbabila incerca sa ne convinga cu textul "Terenuri de Romania" nicidecum Pamant Romanesc cum cred ca ar fi fost firesc sa traduca.

Magazinul despre care va relatez se afla in localitatea Castelletto Sopra Ticino, provincia Novara. Am ramas uimit si mahnit in acelasi timp iar in urmatoarele minute mahnirea mi-a fost amplificata de un grup de tineri, conationali de-ai nostri, adusi de unul care stia mai dinainte probabil pentru ca prin gesticulatia de ghid demonstra acest lucru.

Ceilalti, trei baieti si doua fete, se uitau cu ochii cat cepele si exclamau "uite ba ce fain, au pus si steagu' nostru" Ce sa le faci, sunt tineri , au crescut in democratie si nu pot intelege ce a insemnat pentru noi acel simbol. Si cand spun "noi" ma refer la cei care am plecat dupa Duminica Orbului, atunci cand poporul nostru a ales sa nu-si vanda tara..."

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel