Gâdea, amenințat: ”Veți sări în aer!”. Amendă de 200.000 de lei în cazul Danileț. Se pregătește închiderea Antena 3?
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
gadea
gadea

Narcisa Iorga și-a menținut propunerea de sancţionare a postului Antena 3 cu amenda maximă, de 200.000 de lei, în urma reclamației judecătorului Cristi Danileț, de la CSM. Unii membri CNA au susținut-o, în vreme ce colegii lor au remarcat că este suficient ca Antena 3 să-i ofere un drept la replică lui Dănileț și tatălui acestuia, care se consideră lezați de o emisiune a lui Mihai Gâdea. Întrucât nicio propunere nu a întrunit numărul de voturi necesar, CNA a amânat, marţi, pentru a doua oară, luarea unei decizii.

Gâdea anunțase, încă din 20 septembrie, că se pregătește un plan de închidere a postului de știri cu cea mai mare audiență, printr-o succesiune de amenzi din ce în ce mai mari, urmate de întreruperea emisiei și reducerea perioadei de licență. În această seară,  în emisiunea Sinteza Zilei vor fi prezentate dovezi care ar susține că lui Danileț și tatălui său li s-a solicitat înainte de emisiune un punct de vedere. Mihai Gâdea se consultă cu avocații postului Antena 3, pentru că în legătură cu această dispută a primit amenințări telefonice. ”Veți sări în aer”, i s-ar fi spus lui Gâdea, la telefon.

Părinţii magistratului CSM Cristi Danileţ susțin că imaginea familiei lor a fost lezată în emisiunea "Sinteza zilei", difuzată în 29 august, pe Antena 3. Potrivit Mediafax, Mihai Gâdea a prezentat o serie de documente, pe care le-a calificat drept "stupefiante" şi a spus: "Este dat în judecată de proprii părinţi pentru că domniile lor nu au venituri şi, se înţelege, din faptul că este dat în judecată de părinţi, că nu-i ajută să supravieţuiască". Judecătorul Cristi Danileţ şi tatăl acestuia și-au prezentat punctul de vedere, timp de două ore, în şedinţa de marţi a CNA. Răsvan Popescu, preşedintele CNA, a considerat că refuzul lui Cristi Danileţ de a da curs invitaţiei postului Antena 3 la drept la replică a fost o greşeală. "Multe dintre aceste lucruri ar fi fost altfel, s-ar fi lămurit, dacă aţi fi participat la emisiune. Şi totuşi nu aţi făcut-o", i-a spus Popescu lui Danileţ. În continuare, preşedintele CNA a subliniat că, în calitatea sa de persoană publică, magistratul Danileţ este expus public la situaţii de genul aceleia pe care a reclamat-o Consiliului.

Mircea Deacă spune că Mihai Gâdea e un jurnalist de proastă calitate

Atât Ioan Onisei, vicepreşedintele CNA, cât şi colegul său, Mircea Valeriu Deacă, au considerat că acuzaţiile sunt grave, iar exercitarea dreptului la replică este alegerea fiecărei persoane. "Dreptul la replică nu este obligatoriu, iar să fii sunat seara este o lipsă de respect şi nimeni nu este obligat să răspundă la telefon. În plus, consider că magistraţii nu trebuie să apară la televizor, mai ales în discuţii cu un jurnalist de proastă calitate", a spus Mircea Valeriu Deacă, potrivit Mediafax. "Aici este vorba despre buna credinţă a postului de televiziune. Nu poţi să pui egalitate între posturile de televiziune în condiţiile în care tocmai directorul postului are o astfel de atitudine. Şi eu am văzut o parte din emisiunea de joi seară, cu fotografii din viaţa privată a domnului Danileţ, dar nu a amintit niciodată că a fost solicitat un punct de vedere al domnului Danileţ şi nu l-ar fi primit", a spus şi Narcisa Iorga, membru al CNA.

Danileț: Colegi de-ai mei s-au simțit intimidați

În replică, judecătorul CSM a dorit să sublinieze că prezenţa sa în faţa membrilor CNA în şedinţa de marţi este în calitate de persoană reclamantă, nu de magistrat, iar dorinţa sa nu este ca reprezentanţii Consiliului să îi repare reputaţia, ci să ia o măsură în conformitate cu atribuţiile pe care le au. "Nu am venit aici să îmi reparaţi dumneavoastră reputaţia, ci ca să reglaţi conduita, comportamentul. Dacă doream exclusiv repararea reputaţiei, mă adresam instanţei", a spus Cristi Danileţ.

Pe de altă parte, Narcisa Iorga a dorit să afle de la Danileţ dacă au existat efectele profesionale în urma acestei abordări mediatice a unor chestiuni personale. "Da, m-am simţit intimidat şi m-a făcut să nu mai am reacţii la posturile sau jurnaliştii cu care am avut relaţii bune mai mulţi ani. Grav este că şi colegi de-ai mei s-au simţit intimidaţi, gândindu-se că pot intra la rândul lor în acest malaxor", a fost răspunsul lui Cristi Danileţ.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel