Gabriela Szabo, TAXATĂ de Maricica Puică: Invidia, răutatea... NU mai comenta! Sunt mai bătrână ca maică-ta
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Giorgiana Croitoru
WhatsApp
Foto: Agerpres
Foto: Agerpres
Maricica Puică, dublă medaliată la Jocurile Olimpice, a taxat-o pe Gabriela Szabo. De la ce a pornit totul. 

Maricica Puică, dublă medaliată la Jocurile Olimpice din 1984 de la Los Angeles, acum în vârstă de 71 de ani, a taxat-o dur pe Gabriela Szabo, pentru unele declarații făcute în trecut.

Născută la 29 iulie 1950, la Iaşi, Maricica Puică este una dintre cele mai valoroase atlete ale sportului românesc, fiind dublă medaliată la Jocurile Olimpice din 1984 de la Los Angeles, când a cucerit două medalii (aur la 3.000 m şi bronz la 1.500 m).

La Campionatele Mondiale de sală din 1987 (Indianapolis) a cucerit medalia de bronz la 3.000 m, la Campionatele Europene din 1982 (Atena), la cel din 1982 de sală (Milano) şi la cel din 1986 (Stuttgart) – medalii de argint la 3.000 m; la Jocurile Mondiale Universitare de la Sofia – medalie de argint la 1.500 m.

Maricica Puică s-a arătat deranjată de declarația Gabielei Szabo în care a spus că pe vremuri medaliile se obțineau mai ușor.

Astfel, fosta mare atletă i-a transmis Gabrielei Szabo că ar trebui să fie mai echilibrată în declarații, în special când vine vorba despre performanțele uriașe obținute de către România în trecut.

"Invidia, răutatea... vorbește de multe ori aiurea. Se trezește vorbind"

"La un moment dat, multă lume, binevoitorii, în ghilimele, spuneau că România a luat medalii pe la Los Angeles că au lipsit 2-3 țări, rușii, cutare. Probabil invidia, răutatea, pe mine mă distrează acum chestiile astea. Dar eu pot spune în numele sportului românesc, al atletismului, că doar 2-3 țări au dispărut, nu au fost la Olimpiadă. Nu a fost un concurs, au fost Jocurile Olimpice. Și acum vorbesc de mine, în 1984, în martie, eu am câștigat mondialele de cross, care nimeni, acum o să fiu modestă, nimeni nu a câștigat și mondialul și Olimpiada și eu le-am bătut pe toate la cross, unde cine a făcut cross și știe, cât de greu e crossul, cu sărit dune de nisip. Și au participat 100 și ceva de concurente și le-am bătut pe toate, mai ales pe rusoaice, că spuneau de rusoaice. Le-am învins și pe norvegience, care erau cele mai bune, Grete Waitz, Dumnezeu să o ierte, că a plecat dintre noi, norvegianca, rusoaicele și pe toate le-am învins.

Deci toate astea și mai ales Gabriela Szabo, care îmi pare rău că vorbește și vorbește de multe ori aiurea. Se trezește vorbind. Eu nu vreau să spun mai multe și nici să fiu răutăcioasă, sau bunuță ca ea, în ghilimele. Să nu mai comenteze, că sunt multe de comentat, dar dacă vrei să comentăm, hai să comentăm față în față.

Eu nu am nimic cu ea, se dă prietenă, ok, vrei să fim prietene, deși sunt mai bătrână decât maică-ta, dar asta nu contează. Eu nu țin cont de chestia asta. Dar nu mai spune că vezi, Doamne, a luat medalia sau că pe timpul lui Ceaușescu îi luau nu știu ce bombă atomică, nu știu cum, să fim serioși.

Noi alergam pe ger, pe viscol, nu aveai unde să te speli. La Snagov, noi curățam pista. Sau la Poiana Brașov. Acum ei au niște condiții extraordinare, dar așa a fost, fiecare cu vremea lui, cu timpul lui, dar sunt oameni care se trezesc vorbind și nu știu dacă e normal. Pe mine au început să mă distreze acum treburile astea", a declarat Maricica Puică, pentru ProSport.

Citește și: 

Cabral, remarca GENIALĂ pentru Andreea Ibacka: Iar îmi iau bătaie! Corcodușo, mi-a mâncat ficații

Dorian Popa, de urgență la spital. Apel disperat: Nu le mai folosiți! Sângerarea nu se poate opri

Florin Cîțu, căsătorit și divorțat. Detaliul UITAT într-un CV, scos la iveală

Ce este Sharia, amenințarea talibanilor. Regulile impuse femeilor, de NEIMAGINAT, infracțiuni și pedepse

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel