Gabriela Ruse suferă de aceeaşi boală ca Rafael Nadal: Joci cât poţi...
Data publicării:
Autor: Florin Răvdan
WhatsApp
Foto Sonia Baciu / DC NEWS
Foto Sonia Baciu / DC NEWS
Tenismena română Gabriela Ruse a dezvăluit că suferă de o boală a articulaţiilor, la fel ca Rafael Nadal. 

“Mă bucur că nu mai joc cu dureri, ceea ce pentru mine este extraordinar. Asta înseamnă că atât timp cât pot juca fără dureri mă pot îmbunătăți și pot să progresez”, a declarat Ruse, citată de Prosport.

“Sunt dependentă de o rutină zilnică de exerciții. Dacă nu le fac două-trei zile, mă blochez. Am un sindrom la sacroiliac (n.r. disfuncție a articulației dintre coloana vertebrală și bazin care provoacă dureri în partea de jos a spatelui) cu care o să fiu, probabil, toată viața. Când sunt inflamată, ori mă opresc și iau anti-inflamatoare până îmi trece și încep cu exercițiile, ori joc cu durere. Doctorul mi-a spus: Joci cât poți!”, a mai spus sportiva.

“Trebuie să îmi întăresc foarte mult musculatura ca să nu mai provoc inflamații”, a concluzionat Gabriela Ruse. 

Nadal suferă de Muller-Weiss, o boală rară şi incurabilă: O durere care vine şi pleacă. Efectiv nu ştiu ce poate fi peste două zile

"Din păcate, cotidianul meu este dificil. Dar şi aşa, încerc să fac cât pot mai bine. Evident, uneori îmi vine greu să accept situaţia. Este frustrant uneori când nu mă pot antrena normal timp de mai multe zile. Dar astăzi am reînceput să sufăr la mijlocul setului doi, iar la un moment dat a devenit insuportabil", a mai spus Rafael Nadal.

"Este o durere care vine şi pleacă. Uneori mai puternică, alteori mai puţin. Astăzi (joi), a fost mai rău. Nu ştiu cum va fi peste două zile, peste o săptămână. Efectiv nu ştiu", a spus Rafael Nadal după ce a fost eliminat de la ATP Roma, conform Agerpres. 

Nadal suferă de sindromul Muller-Weiss care antrenează o necroză a osului navicular. Această maladie rară este incurabilă şi din acest motiv jucătorul spaniol a fost nevoit să pună capăt sezonului 2021 în luna august, din cauza durerilor prea puternice.

Mihaela Buzărnescu, trimisă să se schimbe înainte de debutul la Wimbledon. Nu respecta tradiţia turneului

Jucătoarea română de tenis Mihaela Buzărnescu s-a calificat în runda a doua a turneului de Mare Şlem de la Wimbledon, marţi, după ce a trecut de germanca Nastasja Schunk cu 6-4, 6-2.

Buzărnescu (34 ani, 127 WTA), care anul trecut a pierdut în primul tur la Londra, a obţinut victoria după o oră şi 16 minute.

Buzărnescu a început în forţă şi a condus cu 3-0, Schunk (18 ani, 154 WTA) a revenit şi a luat două ghemuri, însă românca şi-a păstrat avantajul unui break şi a făcut diferenţa în primul set, 6-4.

În actul secund, Buzărnescu a început de asemenea cu break, iar la 4-2 a câştigat din nou conta serviciului, încheind cu 6-2.

Buzărnescu, net superioară la serviciu, a avut mai multe mingi direct câştigătoare (19-12) şi a făcut mai puţin erori neforţate (20-29).

Mihaela Buzărnescu şi-a asigurat un cec de 78.000 de lire sterline şi 70 de puncte WTA, iar în turul secund o va înfrunta pe învingătoarea dintre Gabriela Ruse şi Cori Gauff (SUA), a 11-a favorită.

Buzărnescu este a treia româncă ajunsă în turul secund la Wimbledon, după Sorana Cîrstea şi Irina Begu. Marţi vor evolua în primul tur şi celelalte patru românce de pe tablou, Simona Halep (contra cehoaicei Karolina Muchova), Gabriela Ruse (împotriva americancei Cori Gauff), Irina Bara (împotriva franţuzoaicei Chloe Paquet) şi Ana Bogdan (contra ucrainencei Daiana Iastremska), scrie Agerpres.

Miki, trimisă la vestiare să se schimbe înainte de meci 

Un episod amuzant a avut loc înainte de partidă. Mihaela Buzărnescu a fost trimisă de arbitru la vestiare să se schimbe, pentru că nu respecta întru totul tradiţia turneului londonez. 

"Bustiera mea avea prea mult negru și se vedea aici deasupra (n.r. arată spre zona bustului) și trebuia să o schimb. Cea albă pe care o aveam eu era prea transparentă și se vedea totul pe dedesubt și nu puteam să o port, așa că am împrumutat de la antrenoarea mea, am luat bustiera ei (n.r. râde). Asta e, bine că ne-am descurcat", a declarat Mihaela Buzărnescu, în exclusivitate pentru Eurosport.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel