Data publicării:

Gabriela Ruse și Monica Niculescu au câștigat titlul de la Hong Kong

Autor: Sonia Baciu | Categorie: Sport
WhatsApp
FOTO cu rol ilustrativ: Agerpres
FOTO cu rol ilustrativ: Agerpres
Gabriela Ruse și Monica Niculescu s-au impus la Hong Kong, în fața unei potențiale adversare în turneul final de la Billie Jean King Cup. 

Gabriela Ruse și Monica Niculescu au câștigat turneul WTA 125 de la Hong Kong, dotat cu premii totale de 115.000 de dolari, duminică, după ce au învins în finală cuplul japonez Nao Hibino/Makoto Ninomiya cu 6-3, 5-7, 10-5.

Româncele s-au impus în aproape două ore de joc. 

Cele două perechi s-ar putea întâlni și la turneul final al Billie Jean King Cup, pe 14 noiembrie, la Malaga, în optimi, fază în care România și Japonia sunt adversare.

Trebuie menționat că Monica Niculescu (36 de ani) este una dintre cele mai experimentate jucătoare de dublu din România, (36 de ani), având cele mai multe participări în competiția pe echipe (Fed Cup până în 2020, Billie Jean King Cup din 2021), cu 20 de nominalizări, cu 55 de meciuri disputate, în care a înregistrat 33 de victorii (15 la simplu) și 22 de înfrângeri (12 la dublu).

Niponele s-au ales cu un cec de 4.300 de dolari și 81 de puncte WTA la dublu, în timp ce Niculescu și Ruse au fost recompensate cu un cec de 6.000 de dolari și 125 de puncte WTA.

Pentru Niculescu și Ruse este al doilea titlu la dublu pe care îl câștigă împreună după ce în 2021 se impuneau la Nottingham, pe iarbă, într-un turneu ITF de 100.000 de dolari.

Coco Gauff, campioană la China Open

Jucătoarea americană de tenis Coco Gauff (6 WTA, favorită nr. 4) a câștigat duminică titlul la turneul WTA 1.000 de la Beijing, dotat cu premii totale de 8.955.610 dolari, după ce a învins-o în finală, în două seturi, 6-1, 6-3, pe Karolina Muchova (Cehia, 49 WTA).

Gauff, fosta campioană de la US Open 2023, s-a impus surprinzător de lejer, în mai puțin de o oră și 20 de minute, ea reușind șase ași și comițând cinci duble greșeli, cehoaica având doi ași și comițând trei duble greșeli.

Americanca și-a adjudecat astfel al doilea trofeu al anului, după cel cucerit la Auckland, în ianuarie. Gauff are acum 3-0 în partidele directe cu Muchova, scrie Agerpres.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel