Gabriela Firea se retrage. Alex Coita: Ar fi pus în pericol primul obiectiv al PSD
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Alexandru Ichim
WhatsApp
Alex Coita, la DCNews
Alex Coita, la DCNews
Gabriela Firea și-a anunțat colegii de partid că nu mai candidează la alegerile prezidențiale. Politologul Alex Coita a reacționat în direct la România TV. 

”Decizia doamnei Gabriela Firea de a se retrage din cursa pentru desemnarea candidatului PSD la prezidențiale este și nu este surpriză. În primul rând, trebuie spus că doamna Firea a precizat încă de aseară această intenție și anume că dacă nu va fi preferată de colegii din PSD, nu va genera un conflict în interiorul partidului, candidând independent.” a spus Alex Coita la România TV.

Simpla retragere din cursă a Gabrielei Firea înainte ca liderii PSD să-și exprime preferințele ar venit ca o ușurare pentru PSD, spune analistul politic. 

”Aici trebuie spus că este o mare ușurare pentru PSD, pentru că doamna Firea este constant cotată foarte bine în sondaje. Are un grad mare de simpatie și o candidatură independentă a doamnei Firea ar fi pus în pericol primul obiectiv pe care orice partid mare îl are, acela de a intra în turul doi. A dat măsură a maturității sale politice. Rămâne de văzut dacă doamna Dăncilă se va înțelege cu colegii de coaliție, dacă va fi desemnată candidat la prezidențiale”, a precizat politologul Alex Coita în direct la România TV.

Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, şi-a anunţat colegii de partid în cadrul BPN PSD că nu mai vrea să candideze la preşedinţia României.

Vezi și: CEX PSD. Firea nu mai candidează la preşedinţie

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Acest articol reprezintă o opinie.

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel