Gabriela Firea, scoasă din cursa pentru Primăria Capitalei. Chirieac şi Ciuvică, replici tari. "Să ajungeţi să vă bateţi singur în emisiune, aşa ceva e prea mult”
Data publicării:
Autor: Florin Răvdan
WhatsApp
Gabriela Firea/ gov.ro
Gabriela Firea/ gov.ro
Mugur Ciuvică, preşedintele Grupului de Investigaţii Politice, şi Bogdan Chirieac, analist politic, au avut un schimb de replici savuros pe tema demisiei Gabrielei Firea de la ministerul Familiei, coroborată cu suspendarea acesteia din funcţia de conducere a PSD Bucureşti şi cu posibila compromitere a şanselor la Primăria Generală a Capitalei. 

Gabriela Firea a demisionat de la Ministerul Familiei şi s-a autosuspendat din funcţia de preşedinte al PSD Bucureşti ca urmare a scandalului azilelor groazei din Ilfov. Într-un mesaj postat după demisie, Gabriela Firea a spus că "obiectivul demolatorilor mei din multe direcții este să nu mai intru în cursa pentru Primăria Capitalei! Să nu mă mai aliniez la startul precampaniei! Toate sondajele arată că aș fi câștigat în orice formulă politică. Pentru că bucureștenii au plătit, din păcate, amar, cei trei ani de experimente pe viața lor cu un individ absolut nepăsător la nevoile oamenilor. Lui nu i s-a mai cerut nicio demisie, când s-au întâmplat chiar tragedii în mandatul său".

Iată schimbul de replici dintre Ciuvică şi Chirieac, presărat cu ironii:  

Chirieac: Poate că nu am cea mai bună impresie despre omul politic Firea. Despre omul Firea cele mai bune impresii le am. 

Ciuvică: Dumneavoastră, având păreri bune despre omul politic Nicuşor Dan, sigur că aveţi păreri proaste despre omul politic Firea. 

Chirieac: Să ştiţi că suntem supăraţi cu toţii (n.r. ironie la adresa faptului că Bogdan Chirieac ar susţine USR), fiindcă, practic, cu dna Firea candidat la Primăria Generală nu aveam nicio emoţie că dl Nicuşor Dan nu ar obţine al doilea mandat. 

Ciuvică: Aceste analize useriste mi le-aţi mai prezentat şi nu m-aţi convins deloc. De analizele usr-iste nu am cum să fiu convins. Dar am văzut şi eu că a fost încrâncenare o săptămână, ca să scape de Firea de la primărie. S-a rezolvat. 

Chirieac: De la primărie? De la minister. 

Ciuvică: Eh, ministerul ăla nu contează. De la primărie. Primăria era miza, nu ministerul cu trei garoafe. Şi a fost o învârtoşeală de o săptămână, s-a rezolvat. 

Chirieac: Dle Ciuvică, noi ne-o dorim pe dna Firea candidat la Primăria Generală. Ce aveţi cu noi? 

Ciuvică: Nu e adevărat. Dacă v-aţi fi dorit chestia şi nu vă doreaţi ce vă spun eu, să o scoateţi pe ea din cursa asta, nu făceaţi atâta iureş o săptămână. După care, după demisie, e pe relaxare aşa. 

Chirieac: Aşa ne trezim cu Robert Negoiţă sau cu Daniel Băluţă, care îl spulberă, oricare dintre ei, pe Nicuşor Dan. 

Ciuvică (n.r. şi-a dat o palmă peste frunte): Aşa ceva? Cum puteţi să spuneţi? 

Chirieac: Zău, să ajungeţi să vă bateţi singur în emisiune, aşa ceva e prea mult. 

Ciuvică: Dle Chirieac, sunteţi peste orice nivel de suportabilitate. În primul rând, cred că nu o să candideze niciunul, nici altul. Nu îi cunosc, dar nu par inconştienţi complet aşa, să candideze aiurea ca să piardă sectoarele pe care le-ar câştiga lejer. Dacă va candida vreunul cu Nicuşor Dan, atunci câştigă Nicuşor Dan. Şi câştigă plecând cu Câine, interlopul ăla, la Saint Tropez în timpul campaniei electorale. 

VEZI MAI MULTE ÎN VIDEO: 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel