Gabriela Firea răspunde unui reprezentant al comunității Waze
Data publicării:
Autor: Roxana Neagu
WhatsApp
Gabriela Firea, candidata PSD-UNPR la Primăria Capitalei, a făcut precizări cu privire la un comunicat de presă al unui reprezentant al comunității Waze din România. 

Iată precizările Gabrielei Firea:

"Waze este un proiect care apartine Google. Comunitatea Waze din România este un grup independent de Waze, care în toate comunicările precizează explicit că nu reprezintă poziția oficială a Waze. Programul Connected Citizens Program a fost creat de Waze pentru a veni în sprijinul autorităților în scopul îmbunătățirii condițiilor de trafic. Înrolarea în programul global Waze Connected Citizens presupune o relație instituțională între Primărie si Waze (o subsidiară Google), iar rezultatul este un schimb de informații în timp real, menit să îmbunătățeasă traficul.

Pentru a deveni membru Waze Connected Citizens, un partener trebuie să îndeplinească următoarele cerințe:
1. să fie o agenție guvernamentală sau un operator private de drum;
2. completează aplicația de membru CCP și acceptă Termenii și Condițiile pentru Licența de Schimb de Date din Trafic a Google SAU semnează Contractul CCP al Google;
3. deține date din trafic în timp real și are toate drepturile necesare pentru a furniza date către Google în corcondață cu Termenii și Condițiile pentru Licența de Schimb de Date din Trafic.

Propunerea mea este ca Primăria Generala a Capitalei să intre în programul global Waze Connected Citizens, care oferă autorităților informații în timp real cu privire la trafic, gropi, accidente, ambuteiaje, pe baza datelor colectate de la utilizatorii aplicației Waze, și care pot fi folosite pentru optimizarea timpilor de așteptare la semafoare și pentru coordonarea mai eficientă a mijloacelor de transport în comun.

După cum se poate lesne observa, pentru înrolarea în acest program nu este necesară contactarea vreunui intermediar, așa cum este Comunitatea Waze din România, prin urmare nu aveam niciun motiv să cer acceptul acestei organizații înainte de a-mi prezenta public propunerea, mai ales că aceasta nu se suprapune peste parteneriatul pe care Comunitatea Waze din România susține că l-a încheiat cu Primăria Capitalei.

Îmi declar în continuare disponibilitatea de a colabora, în beneficiul bucureștenilor, cu orice organizație care poate avea o contribuție la rezolvarea problemelor orașului, inclusiv cu Comunitatea Waze România". 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel