Gabriela Firea, promisiune pentru bucureșteni privind transportul în comun
Data publicării:
Autor: Crişan Andreescu
WhatsApp
Gabriela Firea, candidatul PSD+UNPR pentru funcția de primar, a participat joi la o întâlnire cu sindicaliștii din cadrul Metrorex pentru a identifica, împreună cu aceștia, soluțiile potrivite, pentru ca indiferent ce autoritate tutelează Regia, activitatea de la metrou să primească finanțarea necesară.

 „Lucrările de la magistrala Drumul Taberei afectează pe sute de mii de bucureşteni, surpările din zona Eroilor au afectat un cartier întreg. O linie de metrou care să lege orașul de Aeroportul Otopeni este o necesitate vitală pentru o capitală europeană.Chiar dacă metroul este acum în subordinea Guvernului, Primarul nu se poate detașa de aceste probleme.

În plus, atunci când un incendiu în subteran blochează tranzitul într-o stație de metrou, siguranța călătorilor, a cetățenilor, este pusă în pericol, iar aceasta este una dintre responsabilitățile primarului", precizat Gabriela Firea, punctând faptul că trebuie găsit cel mai bun cadru de colaborare dintre Primărie, ministere şi Metrorex pentru activitatea metroului să se desfășoare fără incidente sau sincope.

Dincolo de rezolvarea lucrărilor de infrastructură de la metrou, candidata PSD consideră că există soluţii clare pentru a avea un sistem de transport public eficient, sigur şi mai confortabil. O astfel de soluţie este să existe un bilet unic pentru toate mijloacele de transport public, respectiv cele de suprafaţă şi metrou.

„Este o soluţie clară şi mă voi asigura că blocajele din trecut vor fi rezolvate. Voi pune la aceeaşi masă toți factorii implicați - în principal Metrorex şi RATB – şi mă voi asigura că vor găsi o soluţie comună în beneficiul bucureştenilor", a afirmat Gabriela Firea.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel