Gabriela Firea: Polițiștii locali vor primi norma de hrană
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
Purtătorul de cuvânt al PSD, senatorul Gabriela Firea, apreciază, pe blogul personal, o măsură a Guvernului care-i vizează pe polițiștii locali, amintind că printre cei care au avut o inițiativă mai veche în acest sens s-a numărat și primarul oraşului Voluntari, Florentin Pandele.

Senatorul PSD de Ilfov a anunțat, vineri, într-o postare pe blogul personal, că "polițiștii locali vor avea asigurată hrana gratuită".

Politiştii locali vor primi norma de hrană, după aprobarea unor hotărâri de către consiliile locale. Guvernul a aprobat în şedinţa din data de 15 octombrie 2014, prin Ordonanţă de Urgenţă, completarea Legii poliţiei locale nr. 155/2010. Noile prevederi, care intră în vigoare peste două luni, stabilesc că autorităţile administraţiei publice locale pot acorda în limita bugetului aprobat, prin hotărâre a consiliului local, norma de hrană poliţiştilor locali conform OG 26/1994.

"Mă bucur că Guvernul a aprobat această măsură, care asigură un tratament echitabil pentru angajaţii Poliţiei locale şi oferă autorităţilor locale posibilitatea de a gestiona în mod eficient activtatea acestora. O iniţiativă mai veche în acest sens ii aparţine primarul oraşului Voluntari, Florentin Pandele, care, alături de alţi edili, a propus încă din 2011 modificarea legislaţiei referitoare la poliţia locală. Măsurile propuse vizau acordarea de drepturi salariale suplimentare şi dimensionarea diferenţiată a efectivelor de poliţie locală. La începutul acestui an şi eu am susţinut o declaraţie politică prin care solicitam suplimentarea efectivelor poliţiei locale proporţional cu numărul locuitorilor comunităţii în care acţionează", a declarat senatorul PSD de Ilfov Gabriela Firea.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel