Gabriela Firea o atacă pe Raluca Turcan: Riscă să lase ţara fără profesori şi medici
Data publicării:
Autor: Florin Răvdan
WhatsApp
Sursa: Facebook
Sursa: Facebook
Raluca Turcan, ministrul Muncii, este atacată de senatorul PSD Gabriela Firea după ultimele declaraţii. 

"Ministrul Muncii, Raluca Turcan, a reușit performanța de a-și ostiliza până și colegii de guvernare de la USR, dar și pe ministrul Învățământului, Sorin Cîmpeanu. Atrag, din nou, atenția, ministrului Muncii că riscă să lase țara fără profesori și medici, dacă persistă în ideea de a institui o interdicție a cumulului pensie-salariu.

Doamna Turcan, nu aveți dreptul să-i cereți unui profesor sau unui medic să renunțe la pensia pentru care a contribuit până la vârsta de 65 de ani!

Iar, înainte de a-i trimite acasă pe bugetarii care au împlinit 65 de ani, poate vă uitați puțin la vârsta medie a dascălilor și medicilor din mediul rural! Dacă ei pleacă, pe cine puneți în locul lor?!", a scris Gabriela Firea pe Facebook. 

"Pensia nu este un venit de la stat"

"De fapt, interzicerea cumulului pensiei cu salariul de la stat, cu care tot amenință doamna Turcan, este o tentativă josnică prin care Coaliția Austerității Naționale încearcă să impună creșterea mascată a vârstei de pensionare până la 70 de ani.

O persoană care va fi obligată să opteze între pensie și salariul de la stat este de fapt obligată fie să renunțe la dreptul constituțional de a munci pentru a-și primi pensia, fie să se pensioneze mai târziu decât prevede legea, renunțând la dreptul său patrimonial de a primi pensie.

Este o manipulare incalificabilă afirmația că un pensionar angajat la stat ar primi două venituri de la stat!

Pensia nu este un venit de la stat! Statul doar restituie un drept deja câștigat prin contribuțiile plătite până la vârsta de 65 de ani. Acest drept patrimonial e garantat de Constituție și nu poate fi condiționat în niciun fel. Un pensionar din sistemul de contributivitate, care s-a pensionat la termen, este la fel de îndreptățit să își primească pensia pentru care a contribuit indiferent dacă lucrează la stat sau la privat sau dacă nu lucrează deloc.

Da, sunt de acord ca obligația de a opta între pensie și salariu să fie pentru cei cu pensie specială care s-au pensionat la 40 de ani. Adică cei de genul doamnei secretar de stat USR-PLUS de la Ministerul de Interne, care la 42 de ani are o pensie specială de 13.000 de lei! Pe aceștia să-i obligați să aleagă ori salariul, ori pensia specială!", a mai scris Firea. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel